Зброя, валюта та роспропаганда: що знайшли під час обшуків у секті «АЛЛАТРА»

Зброя, валюта та роспропаганда: що знайшли під час обшуків у секті «АЛЛАТРА»
Тут і далі фото Нацполіції
  • Правоохоронці провели 74 обшуки в “релігійній” організації. 

  • Знайшли чимало проросійської літератури, окультну символіку, портрети путіна, російські рублі і зброю. 

  • А ватажки секти взагалі говорили, що треба бити ракетами по цивільних на заході України.

  • Розповідаємо подробиці про секту «АЛЛАТРА», рекламу якої розмістили й на Хмельниччині. 

В організації «Благотворче суспільство», відомій також під назвою «АллатРа», проводять обшуки. Така новина з’явилась учора у ЗМІ. Відомо, що ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах країни-агресора та систематично просувала кремлівські наративи у нашому суспільстві.

«АЛЛАТРА» на Хмельниччині

Сьогодні в Нацполіції та СБУ повідомили, що правоохоронці ліквідували діяльність цієї секти. Вони провели 74 обшуки в кількох областях України. А також заблокували 20 осередків злочинного угруповання «АЛЛАТРА». Нагадаємо, в Хмельницькій області обшуків не проводили, але правоохоронцям стало відомо про щонайменше одну особу з Хмельниччини, яка діяла в підступній організації. 

У квітні цього року ми розповідали вам про те, що в Шепетівці та Славуті розмістили білборди з рекламою міжнародного онлайн-форуму «Благотворчого суспільства». У Хмельницькому ж станом на 1 листопада реклама згаданого форуму розміщена принаймні на двох сітілайтах.

Відео дня

Минулими роками на вулицях міста можна було помітити малюнки з символікою «АллатРа». Також у Хмельницькому зареєстроване її представництво. Це підтверджують дані з аналітичної системи «YouControl». Більше про це дізнавайтесь з окремого матеріалу В секті «АллатРа» проводять обшуки. Як ця організація діє на Хмельниччині

Чим насправді займалась «АЛЛАТРА»

За інформацією поліції, учасники цього угруповання публічно пропагували ідеї створення «союзу слов'янських народів», «миру будь-якою ціною» та інші прокремлівські наративи. 

Але на початку повномасштабної війни  поліцейські перехопили приватні розмов їхніх керівників. Виявилось, що ватажки «АЛЛАТРА» обговорювали необхідність ракетних ударів по цивільних та об’єктах на заході України. Говорили, що це необхідно, аби зламати спротив українців у війні.

Також вони завуальовано розповсюджували проросійську пропаганду. Для цього використовували телебачення, радіо та соціальні мережі, в яких зібрали більш ніж 500 000 підписників. 

Після початку війни, навесні 2022-го, організатори «АЛЛАТРА» виїхали до однієї з країн Євросоюзу. Звісно, незаконно. Для цього вони використали підробні документи про зняття з військового обліку. І вже з Європи, завдяки півмільйонній онлайн-аудиторії керували своєю псевдо-сектою дистанційно.

Також за цей час ватажки «АЛЛАТРА» встигли створити «філії» в рф, білорусі та декількох країнах Європи і Азії, — додають в поліції. 

Що знайшли під час обшуків в «АЛЛАТРА»

Обшуки провели в штабах секти та місцях мешкання її членів в Київській, Харківській, Кіровоградській, Сумській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській та інших областях України. 

Під час обшуків знайшли докази незаконної діяльності фігурантів, включаючи документи, пропагандистську літературу російських авторів, окультну символіку, портрети путіна, російську валюту і зброю (аби переглянути всі фото — гортайте вбік):

Довідка:
Фактично рух «АллатРа» був заснований в Україні 2011 року вихідцями з Макіївки Донецької області Галиною Яблочкіною та Ігорем Даниловим. Вчення «АллатРа» викладене у ряді книг, написаних автором під псевдонімом Анастасія Нових.
— В основі вчення Аллатри магічно-релігійна шизотерика про все хороше проти всього поганого і царя-Номо, який при глибшому дослідженні виявляється Владіміром Путіним (спроба використати давній російський архетип про повернення хорошого монарха, який принесе справедливість), — йдеться у матеріалі релігієзнавця В'ячеслава Агеєва для видання «Вокс Україна».
Мало того, на думку фахівців, в ідеях руху «АллатРа» вбачається вплив відомої секти «Біле братство», яка діяла в Україні у 1990-роках. Припускалося також, що до діяльності «АллатРа» має відношення засновниця «Білого братства» Марія Цвігун.
Секта була відома вимаганням пожертв у своїх учасників та негативним впливом на їхню психіку. Члени «Братства» були змушені лікуватися у психіатрів. Кульмінацією діяльності руху стала спроба захоплення Софіївського собору в Києві у листопаді 1993 року. 1996 року Марію Цвігун засудили до чотирьох років ув’язнення, однак вона звільнилася достроково 1997 року.
Вона намагалася відновити діяльність «Білого братство», однак в Україні цього зробити не вдалося. 2006 року вона виїхала до Москви та продовжила свою діяльність там. Після 2014 року висловлювалася на підтримку Віктора Януковича, самопроголошених «ДНР» та «ЛНР». До того ж розповідала, що владу в Україні захопили «рептилоїди».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Богдаша Прокопишина

    Відшукати всіх до одного і в Рівне на полігон воєнкоми на що дивляться?
  • Iryna Marushchak

    А ось і сектантка:
  • Валерій Світельський

    А трьох дюймовки там не знайшли.?
    Пошукайте краще. Вона там точно є.
  • Тамара Саницкая

    😡👎

keyboard_arrow_up