Побиття військового у соборі і ще одне судове засідання: розповідаємо подробиці

Побиття військового у соборі і ще одне судове засідання: розповідаємо подробиці
  • Колишнього іподиякона Ігоря Слободяна обвинувачують у побитті військового Артура Ананьєва.
  • У хмельницькому суді відбулось чергове судове засідання по цій справі.
  • Розповідаємо подробиці.

У Хмельницькому продовжується судовий розгляд справи колишнього іподиякона Ігоря Слободяна. Його обвинувачують у побитті військового Артура Ананьєва. Всі ці події відбувались у соборі на Володимирській 2 квітня цього року. 

Нагадаємо, тоді Ананьєв у військовій формі прийшов до храму, який тоді ще був у складі УПЦ. На опублікованому в соцмережах відео видно, як на нього в приміщенні собору кидається священнослужитель і б’є ногами. Згодом військового відтісняють до стіни і тримають кілька людей. Після цього виводять у передпокій храму. Ананьєв падає на підлогу, а Ігор Слободян сідає на нього, заважаючи піднятись тому на ноги. Пізніше потерпілого відпускають.

Додамо, що цей інцидент швидко набув розголосу. Після цього іподиякон Слободян навіть переховувався. Його оголосили в розшук.  А він сам записав відеозвернення, де підтвердив, що ховається. Мовляв, боїться за своє життя. Також додав, начебто у храмі сам Ананьєв облив одного зі священнослужителів водою, а потім скинув його з кафедри і порвав одяг. 

Відео дня

Врешті колишньому священнику таки оголосили про підозру та обрали запобіжний захід — особисте зобов’язання.

Наразі у Хмельницькому міськрайонному суді продовжується розгляд судової справи. Сьогодні, 2 жовтня, на Героїв Майдану відбулось чергове засідання. На ньому мали заслухати свідків. Розповідаємо, що відбувалось у судовій залі. 

Отож, на судовому засіданні були присутні захисники потерпілого Ананьєва. Прийшов і сам обвинувачений разом зі своїм адвокатом. Додамо, що від будь-яких коментарів Слободян відмовився. “Не сьогодні”, - лише відповів. 

Артур Ананьєв на чергове засідання по справі не прийшов. Його представник, адвокат Дмитро Зеленюк повідомив, що він несе службу в лавах ЗСУ. Однак захисник дізнався про це лише напередодні судового засідання. 

Були відсутні і свідки. Відтак саме засідання пройшло доволі швидко й тривало до години.  
Адвокат Ігоря Слободяна також повідомив суду, що в його підопічного померла теща. Відтак судове засідання перенесли. 

Окрім цього, захист потерпілого клопотав про те, аби Слободяну продовжили термін дії запобіжного заходу. Його адвокат з цим не погодився. 

Однак суддя вийшов до нарадчої кімнати, а згодом повідомив про рішення продовжити запобіжний захід обвинуваченому до 30 листопада. 

Наступне судове засідання по справі відбудеться 2 листопада. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Волошин

    Судову систему потрібно розігнати. Вона не має права на існування.

    007 reply Олександр Волошин

    Звісно розігнати, зарплата 100 к , і пенсія 200к,
  • ЧитачЧитачів

    На кіл сатаниського попа.

keyboard_arrow_up