Суд над викладачем ХНУ: водій вину не визнає, рідні загиблих чекають компенсації

Суд над викладачем ХНУ: водій вину не визнає, рідні загиблих чекають компенсації
  • Майже півроку триває розгляд справи викладача ХНУ, в автомобілі якого загинуло двоє пасажирів.
  • Поки засідання переносять, рідні загиблих бояться, що водій відкупиться.

Триває судовий процес над викладачем ХНУ Валентином Цимбалюком у Шепетівському міськрайонному суді. 4 лютого водій віз трьох попутників. На трасі до Шепетівки його "Volkswagen Jetta" по слизькій дорозі пішов на обгін. На «зустрічці» легковик протаранила вантажівка. Смертельна аварія забрала життя двох пасажирів - 30-річної Ірини Кобзєвої та 32-річного Валерія Харченка. Студента Миколу Терещука, котрий сидів поблизу водія, ледь живого забрали до реанімації. Кілька місяців за життя 21-річного хлопця боролись лікарі.  

58-річного Валентина Цимбалюка судять за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу. Вже п’ятий місяць тягнеться судовий процес. Водій не визнав свою провину. Рідні загиблих хочуть для підсудного максимального покарання. Та поки ні морального відшкодування, ні елементарного вибачення так і не отримали. 

Брат загиблої Ірини Віктор Бендюг скаржиться на те, що розгляд судової справи відтягують. А сам водій часто "хворіє".

- Водій косить під дурника. Каже, що нічого не пам'ятає і не знає. Часто говорить, що захворів, щоб свідки не приходили і не давали покази. І тоді коли якась сторона не з'являється, то суд переносять, - говорить Віктор. - Захисники часто апелюють на тому, що у підсудного бувають провали в пам'яті. Його рідні нічого не виплачують, не допомагають.  

Відео дня

Родичі потерпілого та загиблих хочуть морального відшкодування. Про яку суму йде мова, Віктор говорити не хоче. Для водія вимагають максимального покарання. Припускають, що підсудний подасть апеляцію і в той же час бояться, що зможе відкупитись.

- Водій нехтував правилами дорожнього руху. Середня його швидкість була десь 140. При всьому, у дуже складних погодних умовах. Він винен і повинен за це відповісти. Вражає сама реакція на ситуацію – це посмішка в мою сторону, вибачень не було. Через таку наглість він заслуговує на максимальне покарання, - додає Віктор Бендюг.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up