Судитимуть доцентку ХУУПу, яку спіймали на хабарі

Судитимуть доцентку ХУУПу, яку спіймали на хабарі
  • 12 тисяч доларів - стільки мали заплатити викладачці з Хмельницького за вступ до аспірантури, захист дисертації та звання “кандидата наук”.
  • Її затримали на передачі першої частини хабаря.
  • Далі - суд.

Правоохоронці викрили корупційну схему за участі викладача хмельницького університету ще 1 лютого. Доцентка мала отримати 12 тисяч доларів за безперешкодний вступ до аспірантури за скороченою програмою, успішний захист дисертації та в результаті - звання “кандидата юридичних наук”. 

Тоді журналістка vsim.ua з’ясувала: у справі фігурує доцентка Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Її ім’я Уляна Олійник. Це підтвердив ректор вишу. Детальніше про це дізнавайтеся в матеріалі. 

Спіймали викладачку “на гарячому”. Поблизу філармонії їй передавали першу частину хабаря - 4 тисячі доларів. Вже після цього доцентку затримали правоохоронці. До цього часу тривало досудове розслідування. 

Відео дня

Сьогодні, 17 травня, в обласній прокуратурі повідомили, що викладачка постане перед судом. Їй інкримінують частину 2 статті 369-2 ККУ (Зловживання впливом). Доцентці загрожує штраф сумою від 34 до 93,5 тисяч гривень або позбавлення волі терміном від 2 до 5 років.

Нагадаємо, що Уляна Олійник закінчила ХУУП імені Леоніда Юзькова у 2010 році. Здобула кваліфікацію юриста. Згодом - звання “магістра”. У 2018 році Уляна Олійник захистила кандидатську дисертацію. Тоді її науковим керівником був Олег Омельчук, який нині є ректором. Про все це зазначено на сайті університету. 

Читайте також: 18-річна Руслана та її мама дивом вижили в ДТП на Хмельниччині. Потрібна допомога

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Оксана Оксана

    Всі беруть хабарі
  • Людмила Савельева

    Назвіть хоча б одного кандидата, хто захистився без хабаря.
  • Люда Ткачова

    🤣🤣🤣Відкупиться....
  • Тетяна Лагодюк

    В Хмельницькому кожен другий доцент бере хабарі

    Dana Muliar reply Тетяна Лагодюк

    Тетяна Лагодюк 100%

    Дима Кучка reply Тетяна Лагодюк

    Тетяна Лагодюк ni

keyboard_arrow_up