Роми, хмельничани і поліція: що відомо про конфлікт на Соборній

Роми, хмельничани і поліція: що відомо про конфлікт на Соборній
Фото ілюстративне
  • У понеділок ввечері в центрі міста сталася бійка з потерпілими.
  • Що відомо?

Конфлікти, бійки, різанина чи навіть вбивство. У центрі Хмельницького вже не вперше трапляється кримінал. Про чергову сутичку стало відомо із соцмереж. Там стали поширювати відео та фото з місця, де відбувся конфлікт між хмельничанами та ромами. Останні, за словами очевидців. напали на містян. 

Сталося все вчора, 5 вересня, на вулиці Соборній. Там, неподалік Дитячого світу, на підвищених тонах розмовляли між собою роми. Серед них були й діти, яких помітно на відео спільноти Хмельницький LIVE. Учасники подій влаштували бійку, що й зафіксовано на відео. 

 

Відео дня


 

Подробиці конфлікту із ромами

У соцмережах повідомляють, що суть інциденту полягала в тому, що роми вкрали в дівчини телефон. Потерпілим вдалося розшукати їх. Під час з’ясування стосунків, один із ромів напав на хмельничанина із ножем.

Факт конфлікту на Соборній журналістці vsim.ua підтвердили правоохоронці. Інспектор з комунікації Хмельницького райуправління поліції Віра Мазур розповіла: повідомлення про це надійшло вчора, 5 вересня, близько 23 години. В результаті подій, були й постраждалі, яких доставили на обстеження до медзакладу. Щоправда, хто саме отримав ушкодження - у поліції не повідомляють. Оскільки тривають слідчі дії. 

На Проскурівській траплялися і вбивства

У червні цього року в багатоповерхівці на Проскурівській вбили людину. Між двома чоловіками виникла сварка. 33-річний хмельничанин прийшов відвідати своїх батьків. Його обурила антисоціальна поведінка потерпілого. Конфлікт переріс в бійку. В ході суперечки порушник завдав 34-річному потерпілому декілька ударів кулаками в обличчя. Той впав на землю, вдарився головою об асфальт і помер.

На місце події викликали слідчих. Копи опитали свідків і переглянули відео з камер спостереження, аби ідентифікувати особистість підозрюваного. Проте, за кілька годин правопорушник сам прийшов до відділку і щиросердечно покаявся в скоєному. 

Конфлікти в центрі міста виникають і на тлі інших причин. Зокрема - через недоречну поведінку на Проскурівській під час війни. Влітку цього року на “стометрівці”, поруч із портретами загиблих Героїв, вуличний музикант влаштував концерт. Під пісню “Ой, у лузі червона калина” хлопець танцював й показував акробатичні трюки. Далі він разом з іншими вуличними співаками виконав пісню Дзідзьо “Павук”. Все це зафільмували перехожі. 

Закінчилося все тим, що на відео наткнулися місцеві активісти. Вони провели із вуличним музикантом “профілактичну бесіду”. Більше про це читайте тут. 

Ще одна історія сталася восени 2018 року. Тоді біля “Либідь Плази” відбувся конфлікт між двома чоловіками. Старший із чоловіків був в стані сильного алкогольного сп’яніння. Чоловік дістав розкладного ножа і вдарив ним молодшого в груди. Свідки події викликали “швидку”. Медики не змогли врятувати життя 21-річного чоловіка. Він помер в їхньому автомобілі. 

Після скоєного, підозрюваний намагався втекти. Проте його наздогнали поліцейські. Згодом цю справу розглядали в суді за статтею 115 (Умисне вбивство) ККУ. Що там розповідав фігурант - дивіться в матеріалі. 

У 2019 році суд виніс вирок обвинуваченому: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Сергей Гаевский

    А мусора їх кирішують,тому що вони їм бабулєти плотять ,і це давно так є😡,бачу тільки один вихід вигнати їх з нашої області!!
  • Сергей Гаевский

    Слухайте 😡😡!!! Скільки це можна терпіти з цими циганами ,що їх не можна відхуярити і вигнати з міста !!!Скільки в нашому місті військових,сказати нашим хлопцям вигнати ,то вони за день всіх цих циганів виженуть.
  • Галина Хома Скочук

    Йй
  • Богдан Хмель

    На історичну батьківщину Індію)))

keyboard_arrow_up