У Летичеві браконьєр наловив риби на 96 тисяч гривень

У Летичеві браконьєр наловив риби на 96 тисяч гривень
Тут і далі фото зі сторінки Хмельницького рибоохоронного патруля
  • Чоловік рибалив на човні, розставляв сітки і спіймав 61 карася. 

  • Компенсація за одну рибину становить більше півтори тисячі гривень. 

Пригода трапилась 6 жовтня. Інспектори рибоохоронного патруля в Летичеві помітили місцевого, котрий ловив рибу з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову – сітками. Інцидент стався на річці Вовк. 

На той час чоловік встиг виловити 61 карася сріблястого. У Хмельницькому рибоохоронному патрулі кажуть, цим завдав державі збитків у розмірі 96 441 гривню.

До слова, компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить – 1 581 гривню. Наразі на браконьєра склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Відео дня

Довідка:
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 (зі змінами, від 06.10.2021 року №1039)«Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Загалом же з 1 по 12 жовтня цього року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

— За цей період збитки, завдані рибному господарству, склали 109 089 гривень, — повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Так, правоохоронці склали: 

Крім цього, оформили ще 7 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Вони зазначають, що в Управлінні держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. На неї кожен може повідомити про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валя Нагаєвська

    А коли будите штрафи наложувати паперова фабрика заливає у горинь свої відходи все дно встелене чорним брудом як жувачка тянится
  • Сергей Коваль

    Давно пора, ще у Подільському
  • Андрей Кузнецов

    Господар фахiвець

keyboard_arrow_up