Вбивства, зґвалтування та грабіж. Страшні злочини, за які дали довічне на Хмельниччині

Вбивства, зґвалтування та грабіж. Страшні злочини, за які дали довічне на Хмельниччині
Ілюстративне фото
  • Довічне ув’язнення дають за найтяжчі злочини.

  • Зробили підбірку таких справ, які відбувалися на Хмельниччині.

Більшість злочинів, які скоюють на Хмельниччині, належать категорії нетяжких. До цієї категорії можна долучити дрібні крадіжки чи хуліганство. Та час від часу стаються такі, що вражають своєю жорстокістю та цинізмом. У найважчих випадках зловмисникам призначають довічне ув’язнення.

Ми регулярно готуємо для вас підбірки справ із реєстру судових рішень, у яких обвинувачені отримали довічні ув’язнення. Ви можете ознайомитися з матеріалами 2021 та 2022 року. Цього разу пропонуємо вам дізнатися про вкрай важкі злочини, які не увійшли до попередніх підбірок.

Увага! Текст далі містить опис надзвичайно жорстоких злочинів. Просимо вас не читати далі, якщо ви маєте чутливу психіку.

Відео дня

Роздягнув та задушив знайому

Місце: Кам’янець-Подільський

Дата: 26 жовтня 2021 року

Засуджений: чоловік, не працює, не одружений, судимий

Подія: пізно ввечері місцевий мешканець побачив 37-річну знайому, яка поверталася з роботи додому в село Зіньків. Як згодом пояснив вбивця, він вирішив її провести додому. Коли обоє дійшли до старого єврейського кладовища, чоловік накинувся на неї, повалив на землю та почав бити невстановленим предметом. Далі стягнув з неї штани та спідню білизну. Жертва опиралася, тому він вдарив її ще раз, потім душив та тримав за руки. Зрештою жінка померла від удушення, а згодом її тіло знайшла мати. У суді обвинувачений розповів, що бачив загиблу того дня. Говорив з нею, але потім вони розійшлися, а він пішов додому.

Того дня, за словами підсудного, він був на лікарняному через поріз руки. Наступного дня про загибель знайомої чоловіку розповіла його мати, також він прочитав про це у соцмережах. За кілька днів поліцейські взяли у нього мазок з рота та зішкріб зі шкіри, а ще за кілька днів затримали. За словами підсудного, у поліції його били, тому він і зізнався у скоєному.

Втім, підтверджень про побиття поліцейськими суд не знайшов. ДНК-експертиза встановила причетність чоловіка до злочину, на його тілі виявили сліди боротьби з потерпілою. Сам він на суді заперечував провину, однак у матеріалах слідствах зазначено, що він зізнався у злочині співкамернику. З матеріалів також стає відомо, що 2005 року чоловік вбив свою дружину та інсценував зґвалтування, вставивши палицю в анальний отвір. За це отримав 15 років ув’язнення. Були й інші, менш тяжкі, кримінальні та адміністративні правопорушення.

Вирок: 12 грудня 2022 року — довічне ув’язнення

Вбили пару пенсіонерів та спалили житло

Місце: Солобківці, Хмельницький район

Дата: 15 квітня 2018 року

Засуджені:

на момент скоєння злочину перебували у стані алкогольного сп’яніння

Подія: двоє чоловіків вирішили скоїти розбійний напад на літню пару, проникнувши до їхнього домоволодіння. Вирвавши двері, вони зайшли до помешкання, де побачили 81-річну жінку. Вона почала кричати, тому один зі зловмисників вдарив її. Жінка впала, і обоє почали її душити. Один із нападників почав питати, де гроші, але жінка лише кричала. Після цього потерпілу задушили подушкою.

Будинок обшукали, але нічого не знайшли, тому пішли до літньої кухні, де в цей час був 70-річний чоловік старенької. Вони вибили двері й один зі зловмисників вдарив потерпілого. Той впав, і його почали душити ногами, поки він не помер. Потім обоє повернулися до будинку і забрали звідти колонки й телефон, а будинок та літню кухню підпалили, після чого втекли.

Серед порушень одного зі злочинців вказано те, що він у квітні 2018 року знайшов на сміттєзвалищі у Житомирській області патрони й відніс до себе додому. Обоє обвинувачених у скоєному зізналися. 25 вересня 2019 року Хмельницький міськрайонний суд призначив зловмисникам по 14 та 15 років ув’язнення. Однак вирок оскаржив прокурор. Апеляційний суд призначив обом довічне ув'язнення.

Вирок: 25 вересня 2019 року — 14 та 15 років ув’язнення, 22 липня 2020 року — замінено на довічне ув’язнення

Ґвалтував маленьку пасербицю та змушував мовчати

Місце: не вказано, вирок винесений Ізяславським районним судом

Дата: 14 вересня 2019 року, 25 липня 2020 року, 2 травня 2021 року

Засуджений: чоловік, не працює, одружений, троє дітей на утриманні, судимий, на момент скоєння злочину (кожен епізод) перебував у стані алкогольного сп’яніння

Подія: чоловік мешкав разом зі своїми дружиною та пасербицею. 14 вересня 2019 року він був зі сплячою пасербицею в одній кімнаті, дружина спала в іншій. На той час дитині було 11 років. Він розбудив дівчинку та з погрозами потягнув в іншу кімнату, аби дружина ні про що не дізналася. Там зловмисник знав з дівчинки верхній одяг та спідню білизну. Після цього оголив свої статеві органи й, тримаючи дитину, ліг зверху, хоча вона просила припинити. Потім проникнув пальцями у статеві органи, згодом відпустив її та надалі погрожував, аби вона нікому про це не розповідала.

25 липня 2020 року, коли дружини не було вдома, чоловік заманив пасербицю до хліва. Коли вона зайшла, зачинив двері, з погрозами кинув її на сіно та роздягнув. Після цього роздягнувся та почав торкатися статевих органів дитини. Але почув дружину, яка саме повернулася додому, та припинив.

2 травня 2021 року зловмисник був удома з пасербицею в одній кімнаті. Він попросив дитину піти з ним в іншу кімнату, але вона здогадалася, для чого, й відмовилася. Тоді він силоміць відніс її туди, поклав на підлогу, роздягнув і роздягнувся сам та зґвалтував.

Згодом дитина звернулася до поліції. У дівчинки виявили посттравматичний стресовий розлад. Її сестра, рідна дочка обвинуваченого, розповіла, що батько ґвалтував і її. Це було, коли вона ще була неповнолітньою, і чоловік отримав вирок за це.

Провину злочинця у зґвалтування своєї пасербиці підтвердили речові докази та пояснення свідків. Під час слідства та суду обвинувачений спершу все заперечував, потім поступово визнавав все більше й більше своїх порушень, і зрештою визнав провину повністю.

Вирок: 26 грудня 2022 року — довічне ув’язнення

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • 007

    А де ті крикухи що в своїх коментарях всіх на фронт відправляють?!
  • Олена Олена

    Краще смертний вирок

    Yurii Bendas reply Олена Олена

    Людмила Панасюк так , але коли проводили розслідування по справі " Чекотило " розстріляли 2 ух невинних людей, я не кажу за данні випадки , але знаючи нашу правоохоронну систему і судову , є дуже велика ймовірність того що можуть стратити невинну людину ,і є божа заповідь " не вбий" чи ви би змогли виконати вирок суду про страту людини?

    Людмила Панасюк reply Олена Олена

    Yurii Bendas То ще кормити їх треба довічно.

    Yurii Bendas reply Олена Олена

    Олена Олена ні краще нехай сидять і усвідомлюють що ніколи не вийдуть на волю !!!!! Вважайте що їх поховали заживо .

    Андрей Гришнюк reply Yurii Bendas

    А Ви знаєте що вони можуть ще апеляції подати?

    А після 15 ,чи 20 років ще й на помилування подавати....

keyboard_arrow_up