Від імені Притули подружжя шахраїв збирало гроші на ЗСУ. Двоє потерпілих — з Хмельниччини

Від імені Притули подружжя шахраїв збирало гроші на ЗСУ. Двоє потерпілих — з Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Пара із Миколаївської області привласнила більше мільйона гривень. 

  • Це були благодійні пожертви двох тисяч людей, які думали, що донатять у фонд Притули. 

  • На гачок потрапили двоє жителів нашої області. 

Шахраї в інтернеті збирали гроші нібито на потреби українських захисників. Вони публікували оголошення від імені благодійного фонду Сергія Притули. Отримали пожертви від більш, ніж двох тисяч осіб. Гроші використали на власний розсуд. Подробиці розповіли у кіберполіції. 

Псевдоблагодійники — подружжя із Миколаївщини у соцмережах закидали відеозвернення Притули та відео різних підрозділів ЗСУ. До відео про оголошення зборів грошей на потреби ЗСУ або на лікування поранених захисників додавали текст. У ньому були номери шахрайських банківських карток. Таким чином донати надходили зловмисникам, які витрачали гроші на себе. 

Фото кіберполіції

За попередніми підрахунками, подружжя шахраїв встигли отримати перекази від понад 2-х тисяч людей на загальну суму більше 1 мільйона гривень. У поліції повідомили, що серед потерпілих, які потрапили на гачок шахраїв, є двоє людей із Хмельницької області. 

Відео дня

В оселі зловмисників провели обшук. Правоохоронці вилучили ноутбук, мобільники та банківські картки. На гаджетах кіберполіцейські знайшли відео, які використовувалися для шахрайських схем.

Чоловіка вже затримали. Йому повідомили про підозру та обирають запобіжний захід. Шахраю “світить” до восьми років в’язниці.

Після експертизи та слідчих дій правоохоронці нададуть правову кваліфікацію діям дружини фігуранта.

Кіберполіція рекомендує громадянам переказувати гроші на благодійність лише через офіційні фонди або на рахунки відомих громадських активістів. Також рекомендуємо завжди звертати увагу на кількість підписників і дописів на сторінках соцмереж. Акаунти відомих осіб, як правило, верифіковані.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • І Франко

    Притула теж не погано багатіє. Теж саме багно.
  • Валерій Світельський

    Не міряно. Колись був кожен дядько Кармелюка.
    Тепер шахрай.
  • Ольга Бачинська

    І скільки ж вас таких молодців в Україні
  • Sigizmund Stoiko

    І,молодці

keyboard_arrow_up