Винуватця смертельної ДТП на Шепетівщині звільнили від покарання

Винуватця смертельної ДТП на Шепетівщині звільнили від покарання
Фото: Шепетівське районне управління поліції
  • Чоловік виїхав на зустрічну і спричинив аварію.
  • Загинув пасажир автівки, а троє людей з іншого авто — травмувались.

Чоловік спричинив аварію, у якій загинув пасажир його автівки, а водій і двоє пасажирів іншого авто — отримали травми. Полонський районний суд призначив обвинуваченому ув'язнення на 5 років, але звільнив  від покарання з трирічним іспитовим строком.

Про це повідомили у Шепетівському райуправлінні поліції.

Нагадаємо, смертельна автопригода сталась у наприкінці червня минулого року в селищі Понінка, що на Полонщині.

Відео дня

Згідно з вироком суду, 34-річний водій автомобіля «Opel Vectra» порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем "Nissan Note". Внаслідок аварії 45-річний пасажир "Опеля" отримав тяжкі травми, від яких помер у лікарні. Водій та двоє пасажирів "Ніссана": 38-річна жінка та її 14-річна дочка, отримали численні травми.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть). Водію - порушнику оголосили підозру та скерували обвинувальний акт до суду.

Полонський районний суд з'ясував всі обставини справи. Спершу обвинуваченому призначили покарання у вигляді 5 років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. Але в той же час  його звільнили від відбування основного терміну з трирічним іспитовим строком. Крім того, суд задовольнив ряд цивільних позовів представників потерпілих (матеріальні виплати).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up