Чим запам'ятається головна джазова подія Хмельницького

Чим запам'ятається головна джазова подія Хмельницького
  • У Хмельницькому відгримів п'ятий ювілейний "JazzFestPodillya". В центрі міста джаз можна було почути відразу на двох сценах. 
  • Поблизу кінотеатру Шевченка розташувався фуд-корт. Там хмельничани куштували смачну каву, смажене морозиво і вишукані тістечка. 
  • Вже під вечір майже весь майданчик був завалений любителями джазової музики. 
  • Як пройшов "JazzFestPodillya-2018" і що казали про фестиваль містяни?

11 і 12 травня в Хмельницькому "джазували". Кращі музиканти України виступали на концертних локаціях просто неба. Протягом двох днів хмельничани насолоджувалися ритмами джазу біля кінотеатру Шевченка та ”Дитячого світу”. Журналісти vsim.ua побували на фестивалі і дізналися, чим запам'яється містянам головна джазова подія Хмельницького. 

Дві локації і багато кави

Кінець не тільки робочого дня, але й робочого тижня. "JazzFestPodillya" стартував рівно о шостій годині вечора у п'ятницю, 11 травня. Першими на сцену біля "Дитячого світу" вийшли колективи дитячої музичної школи. Послухати молодих артистів прийшли не тільки їхні батьки та родичі. Хмельничани, що йшли Проскурівською, зупинялись, аби послухати цікаві мотиви. 

Головна сцена розташувалася біля кінотеатру Шевченка. Першими на сцену вийшли одні із співорганізаторів фестивалю - Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр. Далі на близько тисячу глядачів чекав виступ квартету Олексія Пєтухова з Одеси. Завершився перший день виступом тих, на кого найбільше очікували хмельничани – «Танок на майдані Конґо». Хлопці виконали незвичну для багатьох слухачів програму – «Джаззі». 

Відео дня

Читайте також: Яким був перший день «Jazz Fest» у Хмельницькому

Другий день фестивалю у суботу, 12 травня, розпочався раніше. Вже о 15:00 на сцену біля "Дитячого світу" вийшли "Проскурів-Сіті Бенд", гурт "La Chica" та "Free Jam". Та все ж таки більше хмельничан приходило саме до кінотеатру Шевченка. Вже о 18:00, коли на сцену вийшов поліцейський оркестр, майданчик був заповнений майже вщент.

Ближче до вечора бажаючих послухати джаз ставало дедалі більше. Хмельничани мали змогу почути "Ofer Jazz Bend", "Julinoza", "The Hypnotunez", "Volka:funk", а також соло джаз у виконанні Інни Зайченко та Дмитра Мостового. 

Родзинкою джазового фестивалю став фуд-корт. На Проскурівській біля кінотеатру Шевченка розмістилось більше 20 палаток з кавою, прохолодними напоями, а також солодкими тістечками, смаженим морозивом і чіпсами. На відвідувачів чекала також кава з велетенської турки, яку привіз з собою підприємець із Кам’янця-Подільського. До слова, у ній можна зварити  більше 300 літрів ароматного напою одночасно.

Що кажуть про фестиваль хмельничани

Олена, художник-фрілансер

Любов до джазу у мене виникла ще з самого малечку. В мене брат і батько - фанати джазу. Обожнюю гурт "Free Jam". Вони дуже кль ові і під них можна танцювати. Джаз - це дуже вільна, емоційна, пристрасна музика. Вона мене надихає. Такі фестивалі обов'язково потрібні місту, вони приваблюють туристів і місцевих. Люди мають танцювати просто на вулиці, спілкуватись. 

Ірина, дружина викладача музики

- Мій чоловік-музикант і він мене долучає до такої музики. Я теж дуже люблю джаз. В нас родина музична. Чоловік грає на бас--гітарі, саксофоні, трубах, баяні, викладає в музичній школі. Син грає у рок-групі "Under the tank". З кожним роком джазовий фестиваль стає все кращим і кращим. Взагалі фестивалі потрібні і мають бути різнопланові. 

Олена, піаністка

- Джазовий фестиваль розвиває культуру людей, настрій піднімає. Це музика на любителя. Дехто не розуміє цього. Але я в захваті і хочу, щоб в Хмельницькому було побільше таких фестивалів. Я за те, щоб гармонійно поєднати рок, джаз, навіть роматичну і спокійну музику. Це було б прекрасно, та все залежить від організаторів. 

Шукайте себе на фото з ювілейного "JazzFestPodillya"

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up