"Я не знаю, наскільки мене вистачить", - перевізник про екскурсійний автобус Хмельницьким

"Я не знаю, наскільки мене вистачить", - перевізник про екскурсійний автобус Хмельницьким
  • Місяць тому у Хмельницькому запустили екскурсійний автобус вулицями міста. 
  • Проте приватний підприємець, який возить хмельничан, жаліється на те, що заробляє менше, аніж витрачає. 
  • У міській раді кажуть, що проект - експериментальний. Якщо не буде користуватися попитом, то можуть і закрити.   

Проїхатись вулицями Хмельницького та дізнатись цікавинки з історії міста хмельничани можуть на екскурсійному автобусі. Його містянам представили на відкритті туристичного сезону 28 квітня. Возити хмельничан на екскурсію погодився приватний підприємець Микола Баворовський. З ним управління культури і туризму заключило договір. 

Екскурсія автобусом коштує 45 гривень. За ці кошти хмельничан возять центральною частиною міста. І хоча автобус розрахований на 25 людей перевізник каже, що завжди назбирують лише 15-20 охочих. Через це отримують менше, аніж потрібно на обслуговування екскурсійного автобусу. 

- Не знаю, наскільки мене ще вистачить. На екскурсію ми набираємо лише 15-20 людей. Це максимум 900 гривень. А на 20 літрів солярки, щоб проїхатись, нам потрібно 500 гривень, ще 200 - на зарплату водію, 150 - екскурсоводу. Ми нічого не заробляємо з автобусу. А часом працюємо у збиток, - розповідає vsim.ua приватний підприємець Микола Баворовський.

Відео дня

За його словами, аби утримувати екскурсійний автобус необхідна підтримка з боку міської ради. Чоловік навіть не проти, якщо у автобусі облаштують міні-кафе, що дозволить заробити додаткові кошти. У міській раді ж наголошують, що дали екскурсійному автобусу випробувальний термін 3 місяці, аби перевірити доцільність. 

- Підприємець здійснює щонайменше одну екскурсію в день. Долучаються школи у канікулярний період, окремі вчителі збирають учнів. Він їм робить знижки, також працює з людьми з обмеженими можливостями. Він пропрацює 3 місяці, а тоді побачимо, як буде далі, - каже начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • IGOR

    Насколько я понимаю, сейчас эта экскурсия является "добровольно-принудительной" для школьников города и классных руководителей...

    И всё потому, что мало кому интересно услышать, что вот: это памятник Богдану Хмельницкому, который и так все возле филармонии постоянно видят... Или историю о том, откуда взялся остров на пляже))) Или о том, где была аптека, а где магазин Журавлёвой....

    К сожалению история нашего города не настолько богата и велика, а то что было интересного в городе в разные эпохи - не имеет материального подтверждения (только рассказы), что могла бы позволить себе качественную экскурсию такого плана....

    Вот тот же КП, то да, без сомнений есть что увидеть и услышать! Да и тот же Староконстантинов! Когда был в командировке на 1 день, то во время обеденного перерыва пошёл на экскурсию в замок... Получил массу удовольствия и новых впечатлений!!!
  • Анна Островська

    чому не можна хоча б 50% давати з міського бюджету, якщо хочуть, аби місто було туристичним?
  • Юлия Кучер

    Маю надію, що влала таки візьметься за голову, а не лише гордитимиться плазування на камери під час відкриття проекту! Микола Євгенович - професіонал!!! Щороку, як мінімум 3 рази їздимо з дітьми разом з його агентством!!! Завжди неймовірні умови, незабутній відпочинок за чудовими цінами!!! А його ввдповідальності модна позаздрити! Завжди йде на зустріч, створює усі умови для комфортного відпочинку!!! Беручи в поїздку щонайменше сотню дітей, я завжди спокійна з ним! Ніколи не відмовить в допомозі та компромісі!!! Владі варто співпрацювати з такими людьми, а не давати випробувальний термін!!!
  • Irina Koval'

    Знаючи Баворовського то навіть якщо екскурсія буде 200грн він буде нити що мало. Мали дуже не приємну поїздку з його агенцією.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up