2 березня - святого Феодора Тирона: сьогодні моляться за зниклих людей

2 березня - святого Феодора Тирона: сьогодні моляться за зниклих людей
Фото з сайту poradu.pp.ua
  • Святий Феодор отримав своє прізвисько "Тирон" через те, що він служив в мармарітському полку під керівництвом Врінка, і був одним з тиранів, які нищили християн.
  • Виявилося, що і сам Феодор вірує в Ісуса Христа, за що поплатився життям.

Сьогодні, 2 березня, вшановують пам'ять святого мученика Феодора Тирона. У народі це свято називають ще "Хведора Тирянін", "Федір-тиран", "Ярило з сохою-бороною", "Федір-тиран".

Довідка.

За переказами, Феодор родом з міста Амасії Понтійської області.  Він служив в мармарітському полку під керівництвом Врінка.

Відео дня

В той час язичники переслідували християн за їхні вірування і жорстоко карали. Феодор Тирон був одним із тих, хто сповідував віру в Ісуса Христа. Він не приховував цього, тому керівництво застерегло його, наказавши відректися від своїх переконань. Наслідки могли були жахливими. Після цієї розмови хтось підпалив язичницький храм. Він згорів вщент. Звинуватили в підпалі Феодора.

Його кинули до в'язниці - там чоловік увесь час присвячував молитві. Одного дня йому явився Христос, щоб підтримати його в муках.

Коли Феодора привели до правителя, то ще раз спитали, чи готовий він відректися від своєї віри. Чоловік відмовися, через що його засудили до смерті. Рішення виконали негайно.

Прикмети.

Люди вірили, що в цей день особливу увагу потрібно приділяти снам. Вважалося, що сни, які насняться у ніч з 1 на 2 березня - віщі - до них треба прислухатися.

Ще одна прикмета була пов'язана зі зниклими речами та людьми. Сьогодні треба помолитися святому Феодору, що люди повернулися, а речі знайшлися. 

Ще одна серйозна прикмета, якої дотримувалися предки, - не можна дивитися на вечірнє небо. Вони казали, якщо побачити увечері падаючу зірку, то це віщує погіршення стану здоров'я. Від цього застергіати і дорослих, і дітей.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up