24 березня - Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

24 березня - Всесвітній день боротьби проти туберкульозу
  • 24 березня Україна та весь світ відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. 
  • Саме в цей день німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.
Туберкульоз - одне з найдавніших інфекційних захворювань і характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін. Туберкульоз вражає практично всі органи і системи організму. Але найбільш частою локалізацією туберкульозу є органи дихання. На сьогодні третина населення землі (більше 2-х млрд.) інфікована туберкульозом, але лише у 5-10% людей розвивається активна форма хвороби.

Щорічно у світі хворіють на туберкульоз 8,8 млн. чоловік, з них - біля 1,4 млн. помирають. Це більше ніж від СНІДу, малярії, грипу та інших інфекцій разом взятих.

Ризик захворіти на туберкульоз мають люди при спілкуванні з хворим на відкриту форму туберкульозу, потрапляння мікобактерій туберкульозу з пилом в організм через легені, побутові речі, посуд та постіль, вживанні продуктів від хворих на туберкульоз свійських тварин, неповноцінному щепленні, недостатньому та нераціональному харчуванні, поганих житлових умовах, виснажливій праці, зниженому імунітеті, зловживанні алкоголем і тютюнопалінням, тривалому стресі та депресії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up