26 червня - Міжнародний день боротьби з наркоманією

26 червня - Міжнародний день боротьби з наркоманією

Наркоманія є причиною багатьох випадків насильства в сім'ї, правопорушень, злочинів, розповсюдження ВІЛ/СНІДу і приводить до зниження рівня здоров'я та культури в нашому суспільстві.

Зловживання алкоголем, нікотином, опіоїдами, кокаїном, лікарськими препаратами і звикання до їх надмірного вживання є серйозними проблемами для охорони здоров'я.

Зловживання наркотичними речовинами і наркоманія широко поширені в суспільстві і мають важкі наслідки. Серйозну турботу викликає небажання певної частини молоді ототожнювати можливість такої проблеми з собою, нездатність навіть досвідчених лікарів виявити ці порушення або, виявивши їх, проводити ефективне лікування. Існування білих плям в питаннях діагностики і лікування наркоманії підтверджено в ході багатьох досліджень. У деяких випадках лікарі і інші медичні працівники стурбовані неможливістю порозумітися з обстежуваним пацієнтом, який страждає на наркоманію. А пацієнтів хвилює, що діагноз наркоманії може шкідливо відобразитися на їх репутації. Адже, у багатьох випадках негативне відношення до наркоманів, на жаль, не викликає здивування.

У виникненні та існуванні такого складного розладу, як наркоманії, провідну роль грають фактори біологічного (спадковість, перенесені захворювання нервової системи та ін.), психологічного (певні характеристики особливості) та соціального характеру (культуральні особливості, тиск мікросоціального середовища). Тому сподіватися на певне поліпшення ситуації з наркоманією можливо лише при комплексному впливу на всі ці складові. Часто пацієнти налаштовані занадто песимістично з приводу ефективності лікування, і рецидиви наркоманії розглядаються ними виключно як несприятливий результат лікування, тоді як при інших розладах вони вважаються закономірними ознаками перебігу хвороби.

Відео дня

На період до 2020 року в Україні розроблена Національна Стратегія щодо наркотиків, що сприятиме скороченню незаконної пропозиції наркотиків та попиту на них, досягненню балансу в наркополітиці між каральними заходами щодо незаконного обігу наркотиків та забезпеченню їх доступності в легальному обігу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up