Як вибрати штучну ялинку: ТОП-9 основних правил

Як вибрати штучну ялинку: ТОП-9 основних правил
  • Розповідаємо на що треба звернути увагу при виборі новорічної красуні та які деревця ліпше не купувати. 

Штучна ялинка — це конструкція, що імітує натуральне дерево. Перші штучні ялинки з'явилися в Німеччині в 19 столітті. Вони виготовлялися з використанням гусячого пір'я, пофарбованого у зелений колір. Нині ж є безліч різновидів штучних новорічних дерев з будь-яких матеріалів. Можна й самому виготовити ялинку, скориставшись лафхаками з YouTube. 

Штучні деревця зручні тим, що на відміну від живої ялинки не потребують води, не залишають сміття, не викликають алергічну реакцію, їх можна поставити заздалегідь та використовувати впродовж багатьох років. 

Нині можна обрати ялинку на будь-який смак та гаманець. Навіть один в один схожу зі справжньою. Та для того, аби вона дійсно прикрашала будинок і створювала святковий настрій, дуже важливо правильно вибрати виріб. Широкий асортимент моделей ставить в скрутне становище багатьох покупців. На що слід звернути увагу при виборі штучної ялинки?

Відео дня

Вид дерева

Існує два основних види таких штучних дерев:

Штучні ялинки та сосни

Висота дерева

Одним з найважливіших факторів є висота дерева, яку б ялинку ви не обрали. Вироби нижче 90 сантиметрів підійдуть в основному тим людям, які просто хочуть мати в своєму будинку невелике святкове дерево. Або тим, у кого в квартирі не так багато вільного місця. 

А для створення по-справжньому святкового настрою більше підійдуть ялинки висотою 120-180 сантиметрів. Їх в основному ставлять у великих сім'ях і сім'ях з дітьми. Правда, і місця під таке дерево потрібно чимало.

Штучні ялинки різної висоти

Матеріал

Якість, безпека та довговічність штучних ялин багато в чому залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. В основному використовуються наступні матеріали:

Штучні ялинки різного виду

Тип збірки

Існує три типи збірки штучних ялин: 

  • а ще є литі деревця. Нерозбірні ялинки вважаються найнадійнішими і довговічними. Їх основний мінус — це незручність зберігання і транспортування.

Сертифікат якості

Купуючи штучну ялинку, важливо дізнатися у продавця про наявність сертифікату якості. Наявність такого сертифікату говорить про високу якість виробу.

Безпека

Всі якісні штучні ялини, що мають сертифікат якості, обробляються спеціальною речовиною, яка перешкоджає загорянню виробу. Таким чином, ялину можна наряджати без будь-яких побоювань на рахунок того, що вона може спалахнути. Так само штучне дерево повинно бути без запахів.

Колір

За кольором штучні ялинки робляться максимально схожі на натуральні. У продавців на вибір є такі відтінки:

Декор

Багато сучасних штучних ялинок продаються з уже вбраними іграшками (кулями), шишками, світлодіодною підсвіткою. Такі моделі підійдуть людям, які не хочуть щороку витрачати багато часу на те, щоб наряджати дерево. 

Так само є ялинки у яких засніжені голки на кінчиках. Однак є сім'ї, для яких це цілий ритуал, і вони хочуть власними руками прикрашати «новорічну красуню». В такому випадку краще вибирати моделі з мінімальною кількістю декору або зовсім без нього.

Штучні ялинки з шишками та шарами

Ціна

Ціна на штучну ялинку залежить від її розмірів, матеріалу, типу збірки, країни виробника і безлічі інших чинників. Також на вартість дерева впливає наявність декору і додаткових аксесуарів. Про ціни на живі та штучні ялинки в Хмельницькому журналістка vsim.ua детально описала у матеріалі Штучні та живі ялинки: які ціни у Хмельницькому

Отож, обираючи оптимальну для себе штучну ялинку, йдіть до продавців підготовленими. Ну і звісно ж, розраховуйте на свій бюджет. Порада: краще не поскупитися і відразу купити якісний виріб. По-перше, він виглядає більш презентабельно, ніж дешеві штучні дерева. По-друге, зроблені моделі подорожче з якісних матеріалів, тому вони рідше ламаються і мають більший термін експлуатації. 

Нагадаємо, в обласному центрі та й по Хмельниччині можна придбати живе деревце. Лісівники заготували на продаж 11 тисяч деревець. Де саме продають ялинки читайте за посиланням.

А ви надаєте перевагу живій чи штучній ялинці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up