Атестати та свідоцтва: як випускники отримають документи про освіту в умовах війни

Атестати та свідоцтва: як випускники отримають документи про освіту в умовах війни
  • У МОН видали наказ стосовно того, як відбуватиметься видача освітніх документів внутрішнім переселенцям та випускникам, які знаходяться за кордоном. 

Цьогоріч випускники отримають свідоцтва та атестати незалежно від місця перебування.  

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав відповідний наказ №466. У ньому пояснюється як планують забезпечити видачу документів про загальну середню освіту випускниками шкіл в умовах воєнного стану в Україні. Згідно з наказом, керівники обласних органів управління у сфері освіти мають забезпечити належну видачу випускникам документів про загальну середню освіту та додатків до них.

Керівництво освітніх закладів, військові адміністрації та органи місцевого самоврядування до 30 травня 2022 року мають надати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів. Це стосується освітніх департаментів Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської ОВА. Саме вони повинні визначити заклади освіти, де неможливо організувати видачу документів. А органи управління у сфері освіти в інших областях мають сприяти організації видачі атестатів та свідоцтв випускникам закладів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Відео дня

Також найближчим часом розроблятиметься порядок видачі документів про освіту учням, які перебувають за кордоном.

Видаватимуть атестати/свідоцтва та додатки до них випускникам, які тимчасово проживають (перебувають) в інших регіонах України, одному з батьків, іншим законним представникам або іншим особам за довіреністю. Довіреність обов’язково має бути посвідченою нотаріально або керівником установи, підприємства, організації, органу місцевого самоврядування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Фесенко

    Які атестати? Зараз усі отримують свідоцтво про освіту!
  • Читач78

    Куда мне обратится по поваду атестата за 9 класс если только выехали с окупированой територии

keyboard_arrow_up