Де в Хмельницькому будуватимуть і ремонтуватимуть навчальні заклади у 2020 році

Де в Хмельницькому будуватимуть і ремонтуватимуть навчальні заклади у 2020 році
Новий дитячий садок на Залізняка, 32. Поряд зараз будують НВК для перших — четвертих класів. Фото з архіву редакції
  • Чиновники та депутати складають плани на новий рік.

  • Хочуть будувати нові школи та дитячі садки.

  • А також проводити ремонти в існуючих.

У Хмельницькій міській раді підготували підготували програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік. У ній перелічено, що має змінитися у місті та у скільки це обійдеться. Ми продовжуємо аналізувати цю програму. Цього разу розповімо, що передбачили у програмі для дітей.

Нові школи та дитячі садочки

Наступного року в міськраді планують завершити будівництво навчально-виховного комплексу на вулиці Залізняка, 32. Передбачили, що обійдеться це у 69,4 мільйона гривень. Як ми вже писали раніше, у цьому приміщенні розмістять молодші класи — від першого до четвертого. Після завершення цього будівництва почнуть наступне. На вулиці Січових стрільців хочуть звести приміщення для гімназії. У ній розмістять класи від п’ятого до одинадцятого.

У провулку Шостаковича, 28А, продовжать будівництво дошкільного навчального закладу. Передбачили на це 15,95 мільйона гривень на 2020 рік. Загальна вартість будівництва — понад 29 мільйонів гривень. Розрахований садочок на 120 дітей.

Відео дня

Також продовжать реконструкцію приміщень чотирьох навчальних закладів:

На Прибузькій, 5/1А, вже близько року триває будівництво Палацу спорту. На 2020 рік на цей об’єкт передбачили 70 мільйонів гривень. Поряд із ним буде розташований Льодовий палац. На нього передбачають витратити 1 мільйон гривень.

У дитячо-юнацькій спортивній школі №1, що на Проскурівській, 81, має з’явитися спеціалізований зал для боксу. Його загальна вартість — 103 мільйона гривень. Завершити будівництво мають до кінця 2023 року. 2020 року на нього витратять 6 мільйонів гривень.

Ремонти та нове обладнання

У приміщенні на Проскурівській, 18, розташована дитяча музична школа №1 імені Миколи Мозгового. Будівля зведена на початку минулого століття. У ній був розташований один із перших кінотеатрів Хмельницького — ілюзіон «Модерн». Споруду планують реставрувати. 2020 року планують витратити на це 1 мільйон гривень.

Ця мистецька школа буде не єдиною, яку відремонтують наступного року. Капітальний ремонт запланований також у дитячій школі образотворчого мистецтва на Проскурівській, 60/1. Витратять на нього значно менше — лише 283 тисячі гривень.

На Нижній Береговій, 2/1, планують збудувати приміщення з футбольним та тренажерним майданчиком. Витратити на це хочуть понад 4,8 мільйона гривень. Оновлення чекають також на спортивно-культурний центр «Плоскирів». Там планують облаштувати поле для міні-футболу та два баскетбольних майданчика з тенісними кортами. 2020 року на це хочуть витратити майже 3,8 мільйона гривень.

Великі плани у міськраді мають на рекреаційний центр «Берег надії». Там хочуть збудувати виносну котельню, провести капітальний ремонт та заміну даху. Планована вартість всього цього — майже 3,5 мільйона гривень. Також центр планується утеплити.

Рекреаційний центр «Берег надії» розташований у селі Головчинці Летичівського району. Він призначений для відновлення здоров’я дітей з інвалідністю. Там проводять різні види реабілітації — медичну, психо-педагогічну, фізичну, трудову та соціально-побутову.

Протягом 2020 року у міськраді хочуть витратити на капітальні ремонти у закладах освіти 19,7 мільйона гривень. Також будуть закуповувати техніку та обладнання. На це має піти ще 18,1 мільйона гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Козак

    Вопрос сам по себе глупый , потому как Хмельницкий это часть огромной черной дыры ..... Там и строить будут
  • Валера Войтков

    Школу №19 можете викреслити, я ,батько двох дітей ,можу вас завірити ,коштами батьків ремонт і реконструкцію ми вже давно зробили.
  • Віталій Малий

    Мер крутий, такого б в кожне місто, країна би змінилась.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up