Хмельницький 2020: що планують зробити в сфері ЖКГ

Хмельницький 2020: що планують зробити в сфері ЖКГ
  • У міськраді складають плани на новий рік.

  • Вже написали програму соціально-економічного розвитку.

У Хмельницькій міській раді підготували програму соціально-економічного розвитку на новий 2020 рік. В документі вказано, що планується зробити у місті та у скільки це має обійтися. Проект рішення вже є на сайті міськради. Його ще має затвердити виконавчий комітет. А поки до цього готуються, ми продовжуємо аналізувати програму. У ній є чимало планів на сферу житлово-комунального господарства. Є ремонти доріг та будинків, нові майданчики та водопроводи. Про все це ми розповімо далі.

Ремонти доріг

Програмою розвитку традиційно передбачені поточні та капітальні ремонти доріг. Наступного року їх хочуть провести на 158 ділянках. Також планують облаштувати дві заїзні кишені для громадського транспорту.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що зміниться у транспорті Хмельницького наступного року. Зокрема, планується виготовити проект на спорудження шляхопроводу. Він з’єднає Старокостянтинівське шосе та вулицю Толстого неподалік залізничного вокзалу. Крім того, планується завершити будівництво вулиці Січових стрільців у мікрорайоні Озерна.

Відео дня

Ремонти будинків, прибудинкових територій та майданчиків

Протягом 2020 року планують проводити поточні та капітальні ремонти житлових будинків. Капітальний проводитимуть на 20 об’єктах. Не обійдуть увагою ліфти — проводитимуть модернізацію, капітальний ремонт або заміну у 30 під’їздах. Також проводитимуть експертні обстеження у 311 ліфтах. Для чого потрібне експертне обстеження та у яких випадках його проводять, ви можете дізнатися у нашому минулому матеріалі

Запланували також поточні та капітальні ремонти прибудинкових територій. Таких наступного їх буде чимало — 1608. Капремонти обійдуться у 7,5 мільйона гривень. На програму з утеплення будинків хочуть витратити 7 мільйонів гривень.

Проводитимуть і капітальні ремонти дитячих та спортивних майданчиків. На це планують витратити 3 мільйони гривень. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, точні адреси, де проводитимуть ремонти, будуть відомі на початку січня. Тоді у міськраді затвердять титульні списки. У них буде вказано, де відремонтують дороги, покрівлі, ліфти, будинки, дитячі та спортивні майданчики.

Крім того, у міськраді хочуть посприяти створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наступного року їх має з’явитися 20. Для порівняння, за перші 9 місяців цього року створили 22 ОСББ. Загалом станом на 1 жовтня їх у Хмельницькому було 397.

Благоустрій

Протягом наступного року запланували оновлення у парках та зонах відпочинку, а саме:

У парку Чекмана хочуть провести капітальний ремонт дитячого майданчика, пішохідних доріжок та колеса огляду. Вартість — 3,5 мільйона гривень. У сквері Шевченка продовжать реконструкцію туалету. Загальна вартість робіт — 2,59 мільйона гривень.

Не обійдуть увагою домашніх улюбленців. Програмою планується облаштувати для них зону вигулу. Де вона буде розташована, наразі невідомо. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок. За його словами, департамент архітектури має надати інформацію щодо вільних ділянок, де цю зону можна буде облаштувати. 

Подбають і про бездомних тварин — продовжать будівництво притулку «Надія» на Заводській, 165. Планується виконати третину робіт. Обійдеться це у 2 мільйони гривень.

Тепло- і водопостачання та каналізація

У Хмельницькому планують реконструювати та замінити 2700 метрів зношених труб теплопостачання. Не забудуть і про котельні та центральні теплові пункти. Протягом року планується провести модернізацію, реконструкцію та технічне переоснащення на чотирьох об’єктах.

Продовжать будівництво другої черги водопроводу від Чернелівки Красилівського району. Запланована довжина протягом наступного року — 5 кілометрів. Це обійдеться у 21 мільйон гривень. У самому Хмельницькому будуватимуть вуличні мережі водопостачання:

Водопроводи планується збудувати на таких вулицях:

Мережі водовідведення будуватимуть на вулицях Нечая, Блакитній та у провулку Молодіжному. Загальна довжина — 1177 метрів. Прокладатимуть мережу каналізації від Польової, 51, до Івана Павла II, 5, через провулок Ентузіастів. Довжина мережі — 404 метри.

Зовнішні мережі водопостачання планується облаштувати на таких вулицях:

Їхня загальна довжина — 2700 метрів.

Каналізаційну мережу реконструюватимуть біля будинків №4 та №6 на вулиці Деповській та будинку №63/2 на вулиці Курчатова. Довжина — 174 метри. На вулиці Шевченка, 55/1К, планується реконструювати каналізаційну насосну станцію №1, замінивши при цьому насосне обладнання. Це обійдеться у понад 15,25 мільйона гривень. На вулиці Північній, 113, планується реконструювати каналізаційний колектор довжиною 96 метрів.

На Інститутській, 20/2, запланували реконструювати самопливний колектор довжиною 127 метрів. На каналізаційній насосній станції №2  (Вінницьке шосе, 135) хочуть замінити мулопровід від мулової станції до діючого трубопроводу. Довжина замінюваної ділянки — 373 метри. Планується реконструкція напірного каналізаційного колектора від каналізаційної насосної станції №22 до будинку №134/1Д на Кам’янецькій.

Чистий Хмельницький

2020 року продовжать розчищення русла Південного Бугу. Цього разу — на ділянці від Трудової до Степана Бандери. Передбачили, що це обійдеться у 2 мільйони гривень. Також проведуть реконструкцію скидного колектора та розчищення русла річки Плоска. Крім того, замовлять проект на розчистку річки Кудрянка.

Хмельницьке сміттєзвалище планують накрити, рекультивувати та розширити. Аби це зробити, наступного року замовлять виготовлення проекту. У місті встановлять два підземних сміттєвих контейнера на загальну суму 600 тисяч гривень.

Чи реально зробити все протягом 2020 року

За словами начальника управління ЖКГ Василя Новачка, грошей на виконання всього запланованого не вистачить:

— Програмний документ є програмний документ, і на жаль, у нашій державі виконати кожен програмний документ в принципі неможливо через катастрофічне недофінансування. Нам виділяють лише десяту частину грошей, необхідних на її виконання. Тому все виконати буде неможливо, — розповів чиновник.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила

    А повертати переплати по жеках не планують,
  • Дмитро Рильков

    Як це розуміти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up