«Дивися в книжку, дурню!» Вчительку з Меджибожа виправдали у справі про булінг

«Дивися в книжку, дурню!» Вчительку з Меджибожа виправдали у справі про булінг
  • Наприкінці минулого року з'явилося відео, де вчителька кричить на третьокласників та обзиває їх.
  • На жінку скаржилися учні та батьки.
  • Згодом місцевий суд визнав її винуватою, але закрив справу через сплив термінів давності.
  • Вчителька подала апеляцію.

У грудні минулого року в соцмережах з'явилося відео, де вчителька молодших класів Меджибізького ліцею Валентина Іванишина кричить на третьокласників та обзиває їх:

— Я не казала цього слова писати, я не казала його записувати, воно вже є записане, безголов’я! Я казала в книжку дивитися зараз! [Ім'я дитини], яке слово записане? Постав палець, покажи, де ми зараз працюємо? Ти мене вже дістав. Читай слово. Дивися в книжку, дурню, — такими словами жінка зверталася до свого учня.

Як ішлося у сюжеті «Суспільного», на вчительку скаржилися і учні, і їхні батьки. Одному з хлопчиків довелося відвідувати психолога. Діти також скаржилися на те, що педагог дає запотиличників та тягає за одяг. Зрештою батьки звернулися до поліції та суду.

Відео дня

Сама ж вчителька сказала, що діти цілий день погано себе поводила, і на четвертому уроці вона втратила над собою контроль. А загалом учні чомусь її обмовляють. Також додала, що шкодує, і що ніякого булінгу не чинила.

Влітку цього року Летичівський районний суд визнав Валентину Іванишину винуватою у булінгу. Однак карати не став через закінчення строків давності.

— В усіх чотирьох дітей встановлено психологічні ознаки булінгу, зокрема, втрата інтересу до навчання, небажання бачити класного керівника, відчувають безпорадність і страх від постійної загрози на уроках, діти проявляють дратівливість навіть при згадці про вчительку, — таким був висновок шкільного психолога у матеріалах справи.

Після цього вчителька звернулася до Хмельницького апеляційного суду. Вона хотіла, щоб її визнали невинуватою. Обґрунтовувала це тим, що описаний вище випадок був одиничним, відповідно, систематичного цькування не було.

Зрештою суд виправдав жінку. Зокрема, врахував те, що пояснення про дії педагога наведені лише зі слів малолітніх дітей. Крім того, з приводу психологічного та фізичного насильства батьки до кваліфікованих спеціалістів не зверталися. Про це повідомило видання Zaxid.net.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Віталій Українець

    Це не вчитель,а мучитель!
  • Анна Балабанова

    Вибачте, але оця коза-жінка не має право називатися вчителем. Подивиться відео, як вона кричить на дітей. Навіть, я доросла людина - мені стало погано. Ніяка це не "вчителька".
    Наявність диплому не робить тебе ні спеціалістом, ні людиною
  • Таня Скумбривская

    У нас вчитель історії був снайпером під час війни. Крейду кидав точно в центр лоба. Попробували б вдома на нього пожалітися. Ще й од батьків влетіло б. На уроці потрібно слухати вчителя, а не гратися.

    007 reply Таня Скумбривская

    А кірпіча Вам в голову він не кинув колись)
  • олександр садовий

    Усім хто став на захист вчителя по два підзатильники і відірвати рукав

    А що? Це ж норм, правда?

keyboard_arrow_up