ДПА – 2023: в Міносвіти хочуть скасувати іспити для школярів

ДПА – 2023: в Міносвіти хочуть скасувати іспити для школярів
Фото ілюстративне
  • В 4-х та 9-х класах не буде державної підсумкової атестації в 2023 році. 

  • Але офіційно про це повідомляють після реєстрації в Мін’юсті. 

  • Дізнавайтеся подробиці. 

В Міністерстві освіти та науки України запропонували скасувати для школярів державну підсумкову атестацію наприкінці цього навчального року. Про це йдеться в наказі МОНУ.

В документі офіційно підтверджено, що учні 4-х та 9-х класів будуть звільнені від проходження державної підсумкової атестації. Там же зазначили, що це повідомлення було викликане поширенням недостовірної інформації про здачу цьогорічну здачу атестації.

Так, на початку січня кілька освітніх ресурсів, посилаючись на чинний наказ МОН від 12 вересня 2022 року № 808, поширили повідомлення щодо моделі проведення ДПА учнів 4 класів у 2023 році. Це викликало гострі дискусії серед батьківської спільноти.

Відео дня

Водночас хоч державна підсумкова атестація для школярів у цьому році проводитися не буде, але офіційно про звільнення від проходження ДПА мають оголосити лише після реєстрації наказу №19 від 11.01.2023 року в Міністерстві юстиції. За інформацією МОН, відповідний наказ відомства вже спрямували до Мін’юсту. 

Опитування

На вашу думку, слід скасувати цьогоріч ДПА?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Иван Соколов

    Навіщо в Україні народжувати і вчити дітей.роботи ноль все належит алігархам.діти виїжают закордон і повиртатися нехочут.
  • Віктор Кравчук

    Війна в Україні які тести сидить купа долбойобів і хуйню пишуть як не дистанційна то ще шось придумають .

keyboard_arrow_up