Дизайнерська помилка: наклад словників з картою України без Криму від кам’янецької друкарні мають утилізувати

Дизайнерська помилка: наклад словників з картою України без Криму від кам’янецької друкарні мають утилізувати
Фото - УСБУ в Хмельницькій області
  • Одна із друкарень Кам’янця видала дитячий словник на одній із сторінок якого Україну зобразили без півострова Крим. 

  • Батьки звернулись за поясненнями до видавництва та виставили дописи в соцмережах. 

  • В Службі безпеки провели перевірку друкарні та зобов’язали перевипустити наклад.

Нещодавно мати одного із школярів придбала своєму синові словник з англійської мови. У дитячій книжці вона помітила ілюстрацію карти України без півострова Крим. Жінка зняла посібник на відео та виставила допис в Інстаграмі. А опісля його поширили у телеграм-каналі Хмельницький.Live. 

З’ясувалось, що цей словник з англійської мови для 1-4 класів випустила друкарня, яка знаходиться в Кам’янці-Подільському. Жінка зателефонувала до видавництва за поясненням. Ті повідомили, що це “груба дизайнерська помилка” та пообіцяли її виправити. Детально про це ми писали у матеріалі Кам’янецька друкарня видала словник з картою України без Криму: деталі

На останній сторінці словника зазначено видавництво “Абетка”. Воно розташоване на вулиці Князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському. Посібник підписали до друку ще у 2020 році. 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?21" data-telegram-post="khmlv/11864" data-width="100%">

 

Виправили друкарський брак

У прес-службі СБУ повідомили, що правоохоронці вже провели перевірку у видавництві. Вони встановили, що в друкарні “Абетка” допустили дизайнерську помилку. В СБУ додають, що на інших сторінках видання карта України уже намальована з Кримом.

— СБУ реагує на всі загрози національній безпеці України. Видавництво вже виправило друкарський брак на сторінці 98 вказаного підручника, — пояснює речниця Служби безпеки України у Хмельницькій області Людмила Рябчук. 

Фото СБУ

За результатами перевірки підручник зняли з продажу, а залишений наклад  відкликали для утилізації. Видавцеві мають оголосити офіційне застереження від імені СБУ.

Крім того, в СБУ нагадали, що за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, передбачено кримінальну відповідальність. 

Відповідно до статті 110 Кримінального кодексу України, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку,  встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, — караються позбавленням волі на строк до п’яти років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сан Санич

    Повернути весь тираж за кошти редакції
  • Людмила Накапюк

    І це усе ???
  • PutnickFree

    А чому не пишуть хто замовник, друкарня тільки друкує подані і оплачені замовлення, там рідко пишуть твори і розробляють підручники ;)
  • Дмитрий Нуров

    Дизайнеру треба також щось відрізати

    PutnickFree reply Дмитрий Нуров

    логічно ;)

keyboard_arrow_up