Хмельницький університет управління та права хоче змінити назву

Хмельницький університет управління та права хоче змінити назву
Фото із архіву редакції.
  • Навчальний заклад планує додати до своєї назви ім’я Леоніда Юзькова.
  • Ідею на обговорення подали ХУУП і Конституційний суд України.
  • Чим аргументоване бажання змінити назву?

Хмельницький університет управління та права є одним із найвідоміших вишів в області. Його було засновано в 1992 році. Навчальний заклад з багаторічною історією може змінити свою назву. До неї можуть додати ім’я Леоніда Юзькова. Таку ідею подав університет спільно з Конституційним судом України. Про це повідомляють в Хмельницькій обласній раді, в управлінні якої знаходиться ХУУП.

Ідею зміни назви винесли на громадське обговорення. У повідомленні про це обласна рада наводить наступні аргументи, через які університету варто присвоїти ім’я першого голови Конституційного суду України (1992-1995 роки) Леоніда Петровича Юзькова:

  • Народження і здобуття середньої освіти Леонідом Юзьковим на території Хмельницької області (село Новоселиця Полонського району)
  • Дослідження Леонідом Юзьковим конституційного права і державного управління, які є сферою ХУУПу
  • Леонід Юзьков консультував керівництво ХУУПу і допомагав розвитку та становленню університету
  • В університеті встановленні премії імені Леоніда Юзькова для відзначення талановитих студентів
  • В березні 2008 року за ініціативи ХУУПу і Конституційного суду було проведено першу Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Проблеми становлення та розвитку конституційної держави в Україні», присвячену 70-й річниці від дня народження Л. П. Юзькова
  • на адміністративному будинку університету встановлена меморіальна дошка Леоніду Юзькову

Із 1 жовтня до 1 грудня цього року будуть проводитися електронна консультація стосовно пропозиції зміни назви. В цей період свої думки з цього приводу можна надсилати за адресою:

Відео дня
  • 29005, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 2; відділ з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення Хмельницької обласної ради.
  • presa@km–oblrada.gov.ua
  • (0382) 76-53-33, (0382) 76-53-32

26 жовтня в приміщенні університету на Героїв Майдану, 8 буде проведено спеціальний круглий стіл. За тією ж адресою питання зміни назви обговорюватимуть під час консультацій 16 листопада. Обидва заходи розпочнуться о 15:00.

Після завершення обговорення мають підготувати проект рішення про зміну назви університету. Його винесуть на розгляд сесії обласної ради. Чи буде ХУУП мати приставку “імені Л.П. Юзькова”, вирішуватимуть депутати. Слідкуйте за розвитком подій і життям Хмельницького на vsim.ua.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарина Загика

    ХУУП дуже достойний вуз! За всі роки навчання ніразу не платила "на лапу" і ні разу не пошкодувала за вступ саме сюди! Професійні викладачі + власне бажання = гідна освіта! А стосовно "начиння" (за висловом попереднього коментатора), то це  новий рівень освіти, співпраця з Конституційним судом та нові можливості для наукових досліджень і стажування як для викладачів, так і для студентів 👍
  • Сергій Скороборатий

    Хіба від зміни назви начиння зміниться !
  • Сергій Скороборатий

    Хіба від зміни назви начиння зміниться ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up