Кадетський корпус із Сум перереєстрували в Хмельницькому

Кадетський корпус із Сум перереєстрували в Хмельницькому
Фото із фейсбук-сторінки ліцею
  • “Кадетку” перенесли до Хмельницького через війну. 

  • Ліцеїсти та викладачі були проти переїзду, та він все ж відбувся. 

  • Тепер в закладі новий керівник, а в Сумах планують відкривати інший кадетський корпус.

Державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" імені Харитоненка остаточно перереєстрували у Хмельницькому. Про це вказано в інформації з відкритого реєстру організацій та підприємств. Нагадаємо, до війни заклад працював у Сумах, але влітку його перенесли до Хмельницького через систематичні обстріли росіян.

Мова про переїзд “кадетки” зайшла ще навесні. На той час у закладі навчалося близько 400 ліцеїстів. Але 200 працівників ліцею категорично відмовлялися переїжджати. Вони стверджували, що ліцей цілком придатний для навчального процесу, а більшість ліцеїстів — мешканці Сумської області. У липні ж повідомили, що “Кадетський корпус” таки перебирається на Хмельниччину. 

До всього, у закладі змінився керівник — ним став полковник Юрій Стужук. На сайті закладу вказано, що він виконує обов'язки директора ліцею. Влітку вони анонсували вступну кампанію. А з 1 вересня в навчальному закладі розпочалося навчання.

Відео дня

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький підтвердив остаточне перенесення закладу до Хмельницького, повідомляє Суспільне. Він зазначив, що звернеться до обласної ради та міського голови Сум з пропозицією створити в місті новий комунальний навчальний заклад - кадетський корпус. 

— Обов'язково кадетський корпус в місті Суми буде. Він буде власністю або міської ради, або обласної ради. Ми точно всі організуємо цю роботу, — пояснив Дмитро Живицький.

До слова, “Кадетський корпус” встиг провести у Сумах 13 випусків. Загалом дали військову освіту 1688 вихованцям. Левова частини з них вступили до лав ЗСУ та вищих військових вишів. 

У закладі виховуються ліцеїсти з 8 по 11 класи. Всі умови для комфортного розташування курсантів у Хмельницькому створили обласна військова адміністрація та Національна академія прикордонної служби. До послуг ліцеїстів сучасні аудиторії, спортмайданчик, басейн, тренажерна зала. Тож вони навчатимуться у тому ж режимі, що й в Сумах. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up