Кадетський корпус із Сум переїжджає до Хмельницького

Кадетський корпус із Сум переїжджає до Хмельницького
Фото випуску Кадетського корпусу імені Харитоненка
  • У закладі розпочалась вступна кампанія. 
  • Які вимоги до курсантів та скільки іспитів потрібно скласти?

Державний ліцей-інтернат у Сумах до початку вторгнення виховував близько 600 курсантів. У лютому в одну з частин будівлі ліцею потрапив ворожий снаряд. Тому заклад змушений перебратися до Хмельницького обласного ліцею. Про це ліцеїстам повідомили ще навесні. Однак, більшість з категорично були проти переїзду.

Відмовлялися переїжджати і близько 200 працівників закладу. Мотивували тим, що більшість із них мешкають в Сумській області, а на Хмельниччині також постійно лунають тривоги. У липні повідомили, що “Кадетський корпус” таки перебирається на Поділля. 

“Кадетський корпус” встиг провести 13 випусків. Загалом дали військову освіту 1688 вихованцям. Левова частини з них вступили до лав ЗСУ та вищих військових вишів. Про це телеканалу “Місто” повідомив старший офіцер ліцею Олександр Харченко.

Відео дня

У закладі виховуються ліцеїсти з 8 по 11 класи. Всі умови для комфортного розташування курсантів створили обласна військова адміністрація та Національна академія прикордонної служби. До послуг ліцеїстів сучасні аудиторії, спортмайданчик, басейн, тренажерна зала. Тож вони навчатимуться у тому ж режимі, що й в Сумах. 

Наразі ліцей проводить вступну кампанію. Приймають документи від випускників 7 та 9 класів. Прийом документів триватиме до 23 липня. А вже з 25 числа майбутні курсанти проходитимуть медогляд. Після цього розпочнуться вступні іспити — українська мова (диктант), математика, іноземна мова. Для ліцеїстів в закладі запроваджено суворі правила. За порушення із вишу відраховують. 

Детальніше у сюжеті:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Євгенія Прокопишина

    А де будуть навчатись діти з обласного ліцею?

keyboard_arrow_up