Кадрові "чистки" в освіті: вже оприлюднили імена нових директорів шкіл та завідуючих ДНЗ

Кадрові "чистки" в освіті: вже оприлюднили імена нових директорів шкіл та завідуючих ДНЗ
  • Департамент освіти вже визначив, з ким із керівників шкіл і садочків не продовжувати контракт. 
  • Без посади залишилось 5 директорів шкіл та 8 завідуючих ДНЗ.
  • Більшість навчальних закладів вже мають нових керівників. 

Починаючи з 13 липня закінчились контракти у 24 директорів шкіл та 33 завідуючих садочків. Ще у квітні "чистку" в освіті анонсував міський голова Олександр Симчишин. Казав, що звільнення варто чекати тим, хто збирає батьківські внески. Та в департаменті кажуть, увагу при виборі звертали і на інші фактори. 

- Так звані "добровольні" батьківські внески - не єдина вимога, яка ставилась до керівників. Окрім цього дивились на те, чи вміє керівник вирішувати поставлені завдання, залучати кошти, запроваджувати нові техногії і вести господарство, - каже директор департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв.

В департаменті вирішили не продовжувати контракти з 5 керівниками шкіл: 

Відео дня
  • НВО 5 ім. С.Єфремова - Світлана Луцькова
  • НВК 7 - Юрій Остапчук
  • СЗОШ 27 - Анатолій Долинський
  • Гімназії 1 ім. В.Красіцького - Павло Красицький
  • СЗОШ 22 ім. О.Ольжича - Юлія Загородня

Не призначати вирішили і 8 завідуючих садочків:

  • ДНЗ 1 - Людмила Паюк
  • ДНЗ 23 - Таїсія Зайцева
  • ДНЗ 24 - Наталія Машевська
  • ДНЗ 25 (посада вакантна) - Людмила Козак
  • ДНЗ 36 (посада вакантна) - Ірина Куц
  • ДНЗ 37 - Тетяна Карун
  • ДНЗ 39 (посада вакантна) - Людмила Пекніч
  • ДНЗ 53 - Ірина Ігнатюк

Також замінили директора Палацу творчості для дітей та юнацтва. Роман Миколаїв зазначає, що працювати у школі чи садочку пропонували усім звільненим керівникам. Хтось пропозицію прийняв, хтось перейшов у інші навчальні заклади, а дехто пішов на пенсію за вислугою років. 

Кого призначили

За якими критеріями обирали нових керівників, розповів Роман Миколаїв.

- У нового керівника мала бути відповідна освіта та педагогічний стаж не менше 3 років. По-друге, бажання бути керівником та уміння сформувати бачення розвитку закладу освіти. Також готовність працювати в команді, уміння приймати управлінські рішення та знання законодавства в галузі освіти. Бажаним був віковий ценз не старше 50 років. І останнє - це комунікативність та уміння налагоджувати контакт з людьми, - пояснює Роман Миколаїв. 

Ратушняк Святослав Петрович – директор Гімназії №1 ім. Володимира Красіцького.

1971 р.н., освіта вища (Кам’янець-Подільський державний педагогічний інститут), історичний факультет. Попереднє місце роботи – завідувач кафедри суспільних дисциплін в Хмельницькому обласному ліцеї-інтернаті в галузі з поглибленим вивченням наук. Працював також директором НВК №10 та заступником директора Технологічного багатопрофільного ліцею. Автор кількох монографій, активний учасник громадського життя міста, ініціатор долучення хмельницьких шкіл до проекту «Школа –територія прав людини».


Горенко Ольга Миколаївна – директор НВК №7

1985 р.н., освіта вища (Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського), філологічний факультет. Попереднє місце роботи – заступник директора з наукової роботи Гімназії №1 ім. В.Красіцького. Також працювала заступником директора СЗОШ №230 м. Києва. 

Андрощук Павло Петрович – директор СЗОШ №27

1987 р.н., освіта вища (Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка), педагогічний факультет. Попереднє місце роботи – вчитель трудового навчання, креслення та інформатики в СЗОШ №27. Підготував неодноразових переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів МАН з трудового навчання та технічної праці.

Трембовецька Ірина Володимирівна – директор НВО №5.

1976 р.н., освіта вища (Хмельницький Національний Університет), педагогіка і методика середньої освіти. Попереднє місце роботи – вчитель інформатики в СЗОШ №29. Також працювала керівником гуртка «Пішохідний туризм», виховала неодноразових переможців обласних та міських змагань з туризму серед учнівської молоді. 

Гавронський Віталій Євгенович – директор СЗОШ №22 ім. Олега Ольжича.

1978 р.н., освіта вища (Технологічний університет «Поділля», Львівський національний університет ім. Івана Франка), радіоелектроніка та філологія. Кандидат технічних наук, доцент. Попереднє місце роботи – викладач спеціальних дисциплін Хмельницького політехнічного коледжу. Також працював доцентом кафедри радіотехніки Хмельницького національного університету. 

Гула Володимир Валентинович – директор Палацу творчості дітей та юнацтва.

1979 р.н., освіта вища (Кам’янець-Подільський державний педагогічний університет), історичний факультет. Попереднє місце роботи – ведучий телерадіокомпанії «Поділля-Центр». Також працював асистентом кафедри філософії та культурології Подільського державного аграрно-технічного університету. Автор та організатор відомих на Хмельниччині проектів «Брейн-Ринг» та «Битва шкіл».

Барчук Наталія Володимирівна – завідувач ДНЗ №1.

1971 р.н., освіта вища (Хмельницький гуманітарно-педагогічний інститут). Попереднє місце роботи – вихователь-методист ДНЗ 35. Також працювала вихователем ДНЗ №3 м. Ізяслав. 

Юркова Інна Володимирівна – завідувач ДНЗ №23.

1982 р.н., освіта вища (Хмельницький гуманітарно-педагогічний інститут, Хмельницький Національний Університет). Попереднє місце роботи – інструктор з фізичної культури в ДНЗ 54. 

Матвєєва Оксана Олександрівна – завідувач ДНЗ №24.

1975 р.н., освіта вища (Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія). Попереднє місце роботи – вихователь-методист ДНЗ 38. Також працювала на посаді вихователя цього ж навчального закладу. 

Слівінська Тетяна Олексіївна – завідувач ДНЗ №37.

1979 р.н., освіта вища (Хмельницьке педагогічне училище, Хмельницький Національний Університет). Попереднє місце роботи – вихователь-методист ДНЗ 40. Також працювала на посаді вихователя у ДНЗ 54. 

Докторук Наталя Василівна – завідувач ДНЗ №53.

1985 р.н., освіта вища (Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія). Попереднє місце роботи – вихователь-методист ДНЗ №55. Також працювала на посаді вихователя-методиста ДНЗ 39. 

Вакантними залишились ще 3 місця завідувачів дитсадочків. А контракт директора школи № 22 вступить в дію з 9 серпня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анна Островська

    молодим людям властиво втілювати цікаві задуми, а вчителі і директори "старої закалки" вже бояться всього нового

    Харитонова Оля reply Анна Островська

    І про втілення "цікавих задумів":

    После того, как начальники запретили книги российских издательств, рынок заполонили творения доморощенных авторов в стиле «ницой» — пусть и бред, зато на мове. Вот одна из книжек для наших детей — «Сказки и азбука натуралиста». Она даже была представлена на соискание Премии Кабинета Министров Украины имени Леси Украинки в номинации «Литературные произведения для детей и юношества»:



    Вова песика убив.

    Хто осудить Вову?

    Песик вчити не хотів

    Українську мову.

    ***

    Антарктиду знають всі,

    Там живуть пінгвіни.

    Аня шкірками із них

    Прикрашає стіни.

    ***

    Екзотичний страус ему

    Ущипнув за тім’я Емму.

    Емма страусу за це

    Вщент розгепала яйце.

    ***

    Жерла гусінь деревце,

    Наче ненажера.

    Та голівку їй за це

    Відкрутив Валера.

    ***

    Ікла дикого кабанчика

    Покалічили Іванчика.

    І лежить Іван на ліжечку,

    Сльози капають у діжечку.

    ***

    Йосип йоршиком об’ївся.

    Йосип в школу запізнився,

    Бо, скажу вам по секрету,

    Не доплив до туалету.

    ***

    Корівка крута і рогата

    Штрикнула за клунею тата,

    Бо тато всю випив наливку

    Й поліз цілувати корівку.

    ***

    Їжачок не винуватий,

    Жора сам подався з хати

    В кайфі після косячка –

    Голий сів на їжачка.

    Маріо reply Анна Островська

    на жаль, ці молоді люди втілюючи свої цікаві задуми безвідповідально руйнують все те що є, не розуміючи, що вони колись також будуть людьми похилого віку
  • елена журавель

    Що за вікова дискримінація????

    Миколаєв Р., прошу аргументувати даний критерій!

    Як вище зазначилося,у Вас відсутня педагогічна освіта, яким чином ви приймаєте подібні рішення в освіті наших дітей?

    Дякую за відповідь!
  • Лариса Бондарчук

    Чому саме віковий ценз не старше 50 років?

    Богдан Кондратюк reply Лариса Бондарчук

    Тому що люди старше 50 це уже фактично відпрацьований матеріал з Совковим мисленням та менталітетом

    Харитонова Оля reply Богдан Кондратюк

    А з фашистським мисленням та менталітетом до дітей допускати можна? Чому вони навчать дітей? Вбивати . Досить. Вже побачили і патрийотів, і хероїв.

    Маріо reply Богдан Кондратюк

    Люди, яким зараз 35 років у свій час також навчалися у пострадянській освіті, їх навчали вчителі і викладачі радянської школи... Це не завжди правильний підхід. Завжди  слід шукати розумне вирішення питання. Відпрацьований матеріал - це хамство, щодо деяких осіб таке твердження можна застосувати і в 20 років

    Юрій Басистий reply Богдан Кондратюк

    Де ж ти такий розумний взявся? Старші люди мають величезний  як життєвий так і професійний досвід роботи а їх раз і на смітник. Де логіка? Маємо гіркий досвід з директором департаменту освіти Р. Миколаєвим який в педагогіці повний нуль. Може  досить експерементувати над нашими дітьми, вони не піддослідні щурі досить.

    Сергій Якубенко reply Богдан Кондратюк

    тобто старші люди в принципі не можуть ніде працювати? що за брєд?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up