Коли хмельницькі школярі підуть на осінні канікули

Коли хмельницькі школярі підуть на осінні канікули
Фото ілюстративне
  • Школярі навчаються другий місяць і попереду - осінні канікули. 
  • Одна зі шкіл поки не буде призупиняти навчання. 
  • Коли розпочнуться канікули і в якому форматі? Розповідаємо деталі.

Триває вже другий місяць навчального року. Цьогоріч для хмельницьких шкіл він проходить у змішаному форматі. Очні й онлайн заняття чергуються, також деякі заклади організували освітній процес по змінах. 

Традиційно всередині семестру школярі йдуть на осінні канікули. Вони випадають на останній тиждень жовтня. Дізнавались, як будуть відбуватись канікули цього року і на які зміни очікувати?

За словами очільниці департаменту освіти і науки Ольги Кшановської, як і раніше, школи можуть самостійно визначатись з осінніми канікулами. Для більшості закладів Хмельницької громади вони розпочнуться вже з 23 жовтня і триватимуть до 29. Окремі заклади будуть йти на канікули в два етапи. Тобто, поки одні учні школи навчатимуться, інші - будуть відпочивати. 

Відео дня

-  Як і минулого року, школам рекомендували, щоб осінні канікули розпочались в останній тиждень жовтня. Для більшості закладів громади вони розпочнуться з 23 і триватимуть протягом тижня. Але деякі школи будуть проводити осінні канікули в два етапи. Це пов’язано з тим, що не вистачає кількості місць в укритті. Тобто, аби не відправляти всю мережу на канікули, одна частина дітей відпочиватиме, а інша буде користуватись закладом в очному форматі. Тому для однієї частини дітей (вікової категорії чи паралелі) канікули будуть з 23 жовтня, а для іншої, наприклад, - з 30 жовтня по 5 листопада, - пояснює Ольга Кшановська. 

Також одна школа цього року зовсім відмовилась від осінніх канікул. У цілях безпеки в департаменті освіти не називають, яка саме. Однак додають, що подібний досвід вже був минулого року. Тому цьогоріч заклад вирішив йти за аналогічним сценарієм. 

-  Заклад працює в дві зміни. Тому для того, щоб зараз максимально використати світловий день, вони відмовились від осінніх канікул. Відповідно зимові канікули в них будуть тривати довше або ж це буде час резерву. Адже ми не знаємо, чого очікувати від наших ворогів. Тому якщо будуть якісь планові чи позапланові відключення, заклад може скористатись цими канікулами в листопаді чи грудні, - додає директорка департаменту освіти. 

Окрім цього, одна школа наразі навчається за шестиденним графіком. Їхні учні підуть на канікули з 23 по 29 жовтня. Однак взимку навчання для школярів може завершитись раніше - на початку грудня. 

Додамо, що минулого року більшість закладів навчались саме за “шестиденкою”. Зараз такий графік обрала лише одна школа. 

Нагадаємо також, опалювальний сезон у Хмельницькому стартує саме з освітніх і медичних закладів. Однак в департаменті додають, поки погода за вікном радує, потреби в подачі тепла наразі немає. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up