Мультитест 2024. У наступному році хочуть збільшити кількість предметів

Мультитест 2024. У наступному році хочуть збільшити кількість предметів
  • Цьогорічні абітурієнти здавали НМТ з трьох предметів. 

  • А для випускників наступного року на мультитесті планують зробити вже 4 предмети. 

Відзавтра, 1 вересня, в Україні розпочинається новий навчальний рік 2023-2024. У Міносвіти України уже взялися за планування майбутньої вступної кампанії. Зокрема, у відомстві вирішили змінити кількість предметів на НМТ. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький. 

За його словами, у МОН вже й розробили спеціальний законопроєкт. Відповідно до нього у 2024 році випускники складатимуть 4 предмети на оцінюванні, яке відбудеться у форматі НМТ. Додамо, що цього року предметів на мультитесті було 3. 

— Передбачаємо, що у 2024 році обов’язково оцінюватимуться знання абітурієнтів з української мови, математики, історії України + одного предмету на вибір, — написав Винницький. 

Відео дня

Заступник міністра додав, що голосування за цей законопроект відбудеться вже наступного місяця. 

— Дуже сподіваємося, що депутати ВРУ приймуть цей законопроект ще у вересні, щоб цьогорічні 11 класники могли повноцінно готуватися впродовж всього наступного навчального року до НМТ знаючи його правила заздалегідь, — каже Михайло Винницький. 

Зауважимо, що наразі невідомий чітко окреслений перелік предметів, які будуть входитимуть до обов'язкового предметного блоку та блоку предметів на вибір, він буде затверджений та оприлюднений пізніше.

До слова, раніше Винницький також повідомляв, що у 2025 році НМТ для випускників 11-го, а незабаром і 12-го класу буде п'ятипредметним: три обов'язкові з двома предметами на вибір.

Що відомо про НМТ-2023

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Денис Щуренко

    Ви взагалі зʼїхали з глузду ?Діти не вчилися в школі 4 роки ,і хочете їм дати 4 предмети!Це знущання над дітьми!!!
  • Читач95

    Це жах !!!знущання над дітьми , все супер тільки залишилось дітей понапрягати
  • Читач94

    Це жах !!!знущання над дітьми , все супер тільки залишилось дітей понапрягати
  • Ольга Давиденко

    ..депутати ВРУ приймуть цей законопроект в вересні, щоб 11 класники могли ПОВНОЦІННО готуватися до НМТ...+1 предмет!!!! В нас що війна закінчилась? Відключення електроенергії, сховище, в ночи сирени, безсоння...Що ви робите?

keyboard_arrow_up