На Озерній будуватимуть нову школу. Якою вона буде (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

На Озерній будуватимуть нову школу. Якою вона буде (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)
Фрагмент концепції навчального закладу
  • Заклад повинен вміщати щонайменше 1 440 учнів.

  • На виготовлення проєкту можуть витратити понад 5 мільйонів гривень.

Озерну можна назвати мікрорайоном, який протягом останніх десятиліть забудовується та розвивається найшвидше. Разом із тим розвиток інфраструктури там не встигає за житловим будівництвом. Про це свідчать результати аналізу інфраструктури мікрорайонів Хмельницького, який ми провели у квітні цього року.

Зокрема, це стосується закладів середньої освіти. Розташоване на Озерній навчально-виховне об’єднання №28 є найбільшою школою України за кількістю учнів. Станом на лютий 2020 року там навчалося 2 122 дитини у 73 класах. У поточному навчальному році, 2021-2022, учнів уже 2 569, а класів — 79.

На початок наступного року заплановане відкриття початкової школи. Там навчатимуться діти 1-4 класів, а це майже 800 учнів. Та це проблему не вирішить, адже наявних місць у школах все одно буде замало, а з урахуванням зростання чисельності населення Озерної — тим паче. Заступник міського голови Михайло Кривак вважає, що розв’язати проблему остаточно можна будівництвом нового навчального закладу.

Відео дня

І цього року в міськраді провели архітектурний конкурс на концепцію навчального закладу, за результатами якого обрали переможця. 14 грудня управління капітального будівництва міської ради оголосило тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво приміщення для гімназії (5-9 класи) та ліцею (10-12 класи) на Січових стрільців.

Технічне завдання базується на концепції, яка перемогла в архітектурному конкурсі. Очікувана вартість підготовки документації складає 5 033 564 гривні, проєктант має бути визначений під час аукціону 30 грудня.

Згідно з технічним завданням, навчальний заклад буде розташований на Січових стрільців, 8-А. До слова, для нього вже зарезервували земельну ділянку площею 4,3 гектара, яка розташована між Гетьманською, Панаса Мирного, Січових стрільців та Старокостянтинівським шосе.

Школа повинна мати чотири поверхи, вміщати не менше 1 440 учнів та мати щонайменше 48 класів. Проєкт має включати приміщення для гімназії та ліцею, а також трансформаторну підстанцію і стоянку. Крім того, проєктант має визначити, яке у закладі буде опалення — централізоване чи автономне. Завданням також передбачений термін експлуатації будівлі — 100 років.

Також проєкт повинен передбачати облаштування спортивних та спортивно-ігрових майданчиків, футбольного поля та скейт-парку. Проєктант має підготувати документацію протягом шести місяців з моменту підписання договору.

Як розповідав раніше Михайло Кривак у коментарі журналістам vsim.ua, збудувати навчальний заклад коштом тільки міського бюджету буде неможливо. Тому чиновники розраховують на фінансування з інших джерел, зокрема, з державного бюджету.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Татьяна Демьянюк

    Ну опять Озёрная,кто бы сомневался... Задолбали
  • Надежда Вовк

    Коли ж побудують школу в дальньому дубово чи тут діти неживуть?
  • Ага ще не факт що за 5 її построять. Ще ж між собою потрібно поділити.

    Yurii Marchenko reply

    Вера Ніка Це лише проект 5 млн.
  • Inessa Ihnatova

    Тю..  всього???  Це  як за прапор навпроти Мака???

keyboard_arrow_up