Як змінився Хмельницький за 11 років. Порівнюємо фото

Як змінився Хмельницький за 11 років. Порівнюємо фото
Фото 2011 та 2022 років
  • Старі світлини міста виклав тернопільський фотограф.

  • На них — реклама на Проскурівській, кафе «Малібу» та стара набережна.

Тернопільський фотограф та мандрівник Антон Марчевський виклав на своїй сторінці у Facebook фото Хмельницького, які зроблені майже 11 років тому, 20 серпня 2011-го. Знімки зроблені у центральній частині міста. Загалом їх налічується 70. Якщо порівняти вигляд міста тоді й зараз, то часом зміни досить помітні, а часом місця виглядають так, наче їхні фото зроблені нещодавно.

37-річний Антон Марчевський є журналістом за професією, фотозйомка є його хобі, яким він займається з 14 років. Як пише портал «Тернопільщина», найчастіше він фотографує міста, тому й не дивно, що на його фото потрапив і Хмельницький. На Facebook-сторінці Антона Марчевського можна знайти також інших локацій. Серед них — Кам’янець-Подільський та Бакота.

Але повернемося до Хмельницького та розповімо про найбільш помітні оновлення. З перших фото впадає у вічі вигляд торгового центру «Дитячий світ» та «стометрівки». І там, і там суттєво поменшало реклами. Проскурівська 2011 року виглядає захаращеною з купою рекламних штендерів та торгових точок. Тепер же на ній лише банери з фото загиблих євромайданівців та військових.

Відео дня

Серед значних змін можна помітити також набережну Південного Бугу. 2011 року вона була занедбаною. Тепер же, після реконструкції, вона у кращому стані та має огорожу. На старих привертає увагу також кафе «Малібу». Його знесли 2019 року через проблеми з документами. Також на фото можна побачити процес будівництва бізнес-центру «Парус». Його відкрили 2018 року.

Журналіст vsim.ua пройшовся кількома локаціями, які зображені на фото Антона Марчевського, та відзняв їх з того ж ракурсу, що й 2011 року. Результат переглядайте нижче.

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: природа

На зображенні може бути: 2 людини, водойма та природа

На зображенні може бути: водойма та природа

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 7 людей та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 8 людей та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 7 людей та на відкритому повітрі

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Alex Oleksandr

    а зарплати , цiни, курсл   ..
    ?
  • Alla Kerina

    Взагалі змін не видно
  • Роман Деревянченко

    Щось не вдалі фото, особливих змін не видно
  • Андрей Кузнецов

    😊

    Андрей Кузнецов reply Андрей Кузнецов

    Змiнився весь....😊😅

keyboard_arrow_up