Рейтинг українських ВНЗ 2022 року: які позиції займають хмельницькі виші (СПИСКИ)

Рейтинг українських ВНЗ 2022 року: які позиції займають хмельницькі виші (СПИСКИ)
  • Освітяни склали рейтинг за результатами вступу 2022 року. Його розділили на 5 списків. 

  • До кожного входить різна кількість вишів — від 200 до майже 400. 

  • Дізнавайтеся на яких позиціях знаходяться заклади Хмельницького та Кам’янця-Подільського. 

Не за горами вступна кампанія 2023. А майбутні абітурієнти уже зараз визначаються із тим, куди подати документи на вступ. А для цього хочеться обрати кращий із закладів.

Відомий освітянський портал щороку складає рейтинг вишів за результатами вступної кампанії 2022 року. Основною метою такого рейтингу є ознайомлення майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків, освітян і всіх зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії. Про це йдеться на сайті «Вступ.ОСВІТА.UA»

Таким чином освітяни інформують молодь, яка планує вступати до закладів вищої освіти у 2023 році. 

Відео дня

— Рейтинг допоможе їм зорієнтуватись у можливостях вступу до українських вишів, оцінити власні шанси та зробити свідомий вибір закладу для здобуття вищої освіти, — йдеться в публікації. 

Також сформовані рейтинги стануть у пригоді адміністраціям освітніх закладів, управлінцям усіх ланок та освітнім експертам.

Структура рейтингу

Рейтинги поділили за кількома групами. До кожної ввійшла різна кілька вишів — від 200 до майже 400 закладів по всій Україні. Списки містять статистику про середній бал НМТ вступників, кількість зарахованих осіб на бюджет і контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість осіб, зарахованих до приватних вишів, а також інші дані.

Ми проаналізували кожен список та виділили на яких місцях знаходяться вищі навчальні заклади Хмельницького та Кам’янця-Подільського. 

Найбільший бал НМТ на контракт 

Цей рейтинг показує інформацію про показники середнього бала національного мультитесту абітурієнтів, яких у 2022 році зарахували до закладів вищої освіти на навчання за контрактом. 

Він фактично визначає лідерів серед закладів освіти України, у яких найкращі вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти. Всього в ньому 200 вишів. Сюди потрапили 4 заклади з Хмельниччини. 

Структура рейтингу така:

Сюди увійшли такі хмельницькі виші:

Дивитися весь рейтинг.

Найбільший бал НМТ на бюджет

Цей рейтинг-лист містить інформацію про середній бал сертифікатів мультитесту вступників, яких зарахували на навчання за кошти держбюджету на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). 

Зазначені дані будуть корисними вступникам і їхнім батькам, щоб оцінити шанси вступу на бюджет до обраних вишів. Всього в ньому 201 заклад. Сюди потрапили 6 вишів з Хмельниччини. 

Структура рейтингу така:

Сюди увійшли такі хмельницькі виші:

Дивитися рейтинг

Вступники, зараховані на контракт

Цей рейтинг визначає лідерів серед навчальних закладів, що зарахували на навчання найбільше вступників на контракт на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). 

Цей рейтинг стане в пригоді адміністраціям закладів вищої освіти, управлінцям усіх ланок та освітнім експертам. Всього в ньому 375 вишів. Сюди потрапили аж 11 вишів з Хмельниччини. 

Структура рейтингу така:

Сюди увійшли такі хмельницькі виші:

Дивитися рейтинг

Вступники, зараховані на бюджет

Ця рейтингова таблиця визначає заклади, до яких зарахували найбільшу кількість вступників на навчання за кошти державного бюджету на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). 

Дані допоможуть отримати інформацію про кількість бюджетних місць і конкурс на одне бюджетне місце під час вступної кампанії 2023 року. Всього в ньому 224 заклади. Сюди потрапили 6 вишів з Хмельниччини. 

Структура рейтингу така:

Сюди увійшли такі хмельницькі виші:

Дивитися повний рейтинг

Вступники, зараховані до приватних вишів 

Цей рейтинг визначає лідерів серед приватних закладів освіти, що зарахували на навчання найбільше першокурсників для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань). 

Таблиця допоможе майбутнім абітурієнтам, які мають бажання здобувати освіту в приватних закладах, отримати інформацію про кількість таких вступників у 2022 році та зробити більш зважений вибір. Всього в ньому 127 вишів. Сюди потрапили 4 заклади з Хмельниччини. 

Структура рейтингу така:

Дивитися весь рейтинг.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Гафінець

    Славний Хмельницький університет один з найкорупційніших і Україні.
  • Читач38

    Фейкові рейтинги. Закривати треба більшість ВНЗ, як і збирались минулої весни. Вони і раніше нічого не вчили. А чоловіків викладачів можна направити в армію.

keyboard_arrow_up