Рейтинг університетів за Scopus 2023. На якому місці виші Хмельниччини

Рейтинг університетів за Scopus 2023. На якому місці виші Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Рейтинг склали на показниках цитування наукових статей, які публікували виші або їхні фахівці.

  • До нього увійшли 5 ВНЗ із Хмельницької області. 

В Україні сформували рейтинг вищих навчальних закладів за показниками бази даних SciVerse Scopus. До нього увійшли 204 виші. Дані оприлюднили на Освіта.ua

На порталі йдеться, що рейтинг ВНЗ склали за показниками цитування наукових статей, які опублікували виші або їхні фахівці.

— База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

У таблиці українські університети ранжували за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Які виші потрапили в першу “десятку”

Які місця посіли ВНЗ Хмельниччини

П'ять ВНЗ, які розташовані на території Хмельницької області увійшли до рейтингу Scopus. Чотири з них знаходяться в Хмельницькому та один — в Кам’янці-Подільському. 

Довідка:
Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.
Дані цього рейтингу актуальні станом на 17 квітня 2023 року. У нього включили лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит «Ukraine» у полі пошуку «Affilation Search». У список також не увійшли заклади, що мають значення індекса Гірша менше ніж 1.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Кузнецов

    Рiвень.....
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up