У Хмельницькому відкривають ще один дитячий садок: деталі

У Хмельницькому відкривають ще один дитячий садок: деталі
Фото - УНІАН
  • З вересня у місті запрацювала лише частина садочків. Решта - мали проблеми з укриттям. 
  • Дітлахів почали перекидати з одних закладів в інші. 
  • Наразі відомо що у місті запрацює ще один садочок, який закрили через війну.

Минув місяць нового навчального року в умовах війни. Підготовка до нього виявилась непростою: були побоювання батьків, постійні дискусії і суперечки. 

Для дошкільнят у Хмельницькому вересень розпочався традиційно - щоправда, з тривожними рюкзаками й не завжди у своїх рідних групах. 

Наприкінці серпня влада вирішила, що в місті працюватиме 34 дитсадка. Саме у стількох були належним чином облаштовані укриття. Вихованців інших закладів спрямували до обладнаних садків відповідно до рекомендацій. Наразі стало відомо, що запрацює ще один садочок. Скільки їх загалом працює в місті? Читайте далі. 

Відео дня

Батьки збирали підписи

Садочок №40 розташований на Тернопільській. Востаннє малеча його відвідувала до початку повномасштабної війни. Батькам не повідомляли жодних новин, окрім того, що потрібно забрати звідти речі.

Наприкінці літа освітяни почали поширювати інформацію про можливе відкриття садочків. Щоправда, лише за умови наявного там облаштованого укриття. Тоді до збору коштів на ремонт долучали батьків. Хмельничани робили різні суми внесків - 200, а то й 500 гривень. Не виключенням став і згаданий вище 40-й садочок. Там батьки долучались до збору коштів, аби укриття привести до ладу. Щоправда, заклад у вересні так і не відкрився. 

На сайті електронних петицій 6 жовтня навіть з’явилось звернення до Симчишина. У ньому батьки просять відкрити садочок на Тернопільській. За добу петиція зібрала 43 підписи. 

“Вже другий місяць поспіль діток з нашого садочка перекидають по інших ДНЗ (вересень - ДНЗ №26, жовтень ДНЗ №28) . На рахунок листопада ще не ясно, можливо й третій садочок буде. Укриття в садочку зроблене, батьки допомагали в організації укриття, як власними силами так і коштами на благодійний рахунок садочка. Якщо ще щось потрібно зробити - то можна організуватись батькам, кошти здати, доробити, скажіть що?”, - йдеться в електронному зверненні хмельничан. 

Чи відкриють садочок і як коментує влада?

Аби електронну петицію вказану вище розглянули в мерії, вона має зібрати щонайменше 500 підписів. Тим часом у батьківських чатах вже з’явилась інформація про можливе відкриття садочка на Тернопільській. 

За коментарем журналістка “ВСІМ” звернулась до профільного заступника міського голови Михайла Кривака. Чиновник інформацію підтвердив. 

  • В ЗДО 40 укриття було готове ще раніше, але, на вимогу ДСНС, мав бути доступ до аварійного виходу. Його облаштували, тому цей заклад може працювати, - зазначив Михайло Кривак. 

За словами заступника міського голови, наразі у Хмельницькому працюватиме 40 із 43 садочків. Тобто, працюють всі, які мають укриття, окрім 36. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up