Школярів хочуть навчити працювати зі штучним інтелектом: деталі

Школярів хочуть навчити працювати зі штучним інтелектом: деталі
Колаж vsim.ua

Оновлення шкільної програми ініціюватиме Мінцифри. 

У Міністерстві цифрової трансформації ініціюватимуть внесення змін до шкільної програми. Вони стосуватимуться набуття учнями знань про штучний інтелект. Про це в інтерв'ю Укрінформ повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

За його словами, навчання дітей щодо роботи зі штучним інтелектом має відбуватися з перших класів, щоб вони знали, як він працює та як ним користуватись. Так, школярі зможуть застосовувати штучний інтелект як асистента для дослідження різних тем, порівняння інформації, автоматизації процесів та інших завдань.

— ШІ – це безповоротний тренд, який краще очолити. Його можна боятись та ігнорувати або розібратись та використовувати для покращення власного життя. Доки розвиток цього сегменту лише набирає оберту, є можливість завчасно вивчити технології OpenAI, Google, Microsoft та інші. Штучний інтелект буде впливати на ринок праці, і до цього варто бути готовим, – каже Федоров.

Відео дня

Він переконаний, що українські школярі мусять мати хороші знання про штучний інтелект.

— Ми внесемо відповідні зміни у шкільну програму. Це невід'ємна частина сучасних інноваційних навичок, які допоможуть їм у майбутньому, – додав віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

А як ви гадаєте, потрібно вивчати штучний інтелект ще зі школи?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up