«Сонечко» від обленерго: коли дитячий садок в Дубовому передадуть у власність міста

«Сонечко» від обленерго: коли дитячий садок в Дубовому передадуть у власність міста
Фото з сайту «Хмельницькобленерго»
  • Передати садочок місті вирішили принаймні рік тому.

  • Та досі намагаються владнати формальності.

Дитячий садочок №55 «Сонечко» розташований у мікрорайоні Дубове в провулку Козацькому. Зараз він належить акціонерному товариству «Хмельницькобленерго». Проте там вирішили передати його у комунальну власність міста. Однак через формальності процес затягнувся. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

У міськраді були зовсім не проти отримати садочок у власність. 4 березня цього року на сесії затвердили статут закладу. У документі йдеться, що садочок розрахований на 90 місць. Графік роботи закладу передбачає роботу вдень від понеділка до п’ятниці. Навчальний рік триває від вересня до травня, а влітку проводиться оздоровлення дітей. У садочку є різні дитячі групи, кожна з яких має ліміт наповнюваності. Наприклад, у спеціальній групі може бути максимум 12 дітей, у групі для дітей віком від трьох до семи років — щонайбільше 20.

На сайті «Хмельницькобленерго» зазначено, що саме воно є ініціатором передачі садочка у власність громади. Однак цей процес пов’язаний з певними труднощами. Щонайперше, для передачі потрібна згода територіальної громади. У міськраді згоду дали відразу, а от у Міністерстві вугільної енергетики та промисловості все було не так швидко. Прийняттю рішення заважали кадрові зміни, плутанина з документами, реформування відомства та інші бюрократичні перепони. Тому згоди на передачу закладу чекали майже рік.

Відео дня

Крім того, в «Хмельницькобленерго» чекали дозволу від Наглядової ради на передачу основних засобів, зокрема інфраструктури, обладнання, меблів та майданчиків.

І все ж таки від 1 вересня цього року дитячий садок «Сонечко» працюватиме вже як комунальний заклад. Принаймні, такими є плани департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради. Про це у коментарі журналістам vsim.ua розповіла виконуюча обов’язки директора департаменту Надія Балабуст. Вона також додала, що остаточно передати садочок у власність громади мають після 20 серпня. Тоді виконавчий комітет має затвердити акт приймання-передачі майна. Відкрити запис у садочок мають у серпні.

Нагадаємо, що у вересні має також запрацювати дитячий садочок №2 «Соколятко», що мікрорайоні Лезневе. Його не приймають у власність, а будуть з нуля. розрахований садочок на 150—160 дітей. Площа закладу складає 1500 квадратних метрів. На території садочка є шість ігрових майданчиків та один спортивний. Останній також розрахований на дітей зі школи №12, що розташована поряд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up