Стартував другий етап підтвердження участі у Національному мультитесті

Стартував другий етап підтвердження участі у Національному мультитесті

Учасники тестування мають обрати місто та країну до 7 липня. 

У вівторок, 21 червня, розпочався другий етап підтвердження участі у національному мультипредметному тесті. Учасники повинні обрати місто та країну для проходження тесту до 7 липня. Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Щоб підтвердити участь у НМТ, слід зайти на інформаційну сторінку та у спеціальній формі обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де абітурієнту буде зручно пройти тестування. Місце складання мультитесту можна вибрати незалежно від того, де перебуватиме учасник у період проведення основної сесії, – в Україні чи за кордоном.

"Важливо якнайуважніше вибирати населений пункт із випадного списку, адже деякі міста додано/вилучено з переліку населених пунктів, які були запропоновані на першому етапі підтвердження", – зазначають в Центрі.

Відео дня

Якщо кількість робочих місць для учасників НМТ у певному місті досягне ліміту, то після заповнення форми цей населений пункт не можна буде вибрати у випадному списку. 

Також не всі абітурієнти зможуть скласти мультитест за кордоном у зручному за місцем розташування для них населеному пункті. В УЦОЯО кажуть, що кількість робочих місць для учасників мультитесту за кордоном у тимчасових екзаменаційних центрах створювали з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів.

"У разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст", – наголошують в Центрі оцінювання якості освіти.

Завантажити із вкладки "Місце проведення" запрошення із даними про дату, час та місце проходження НМТ можна буде лише після проходження двох етапів підтвердження участі у НМТ.

Разом з тим, вступників, які в період з 20 травня до 7 червня вже підтвердили участь у спрощеному ЗНО і хотіли б пройти тест в додаткову сесію, просять пропустити другий етап вибору місця проходження НМТ під час основної сесії. Вони мають підтвердити участь у додатковій сесії протягом 8-18 липня, обравши із запропонованого переліку країну та місто, де складатимуть тест.

У додаткову сесію мультитест за кордоном також можна буде проходити у:

  • Фінляндії (м.Гельсінкі),
  • Люксембурзі (м. Люксембург),
  • США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія),
  • Словенії (м. Марібор),
  • Німеччині (м. Берлін),
  • Швейцарії (м. Берн).

Нагадаємо, через війну в Україні цьогоріч замість ЗНО абітурієнти складатимуть Національний мультитест з трьох предметів: української мови, математики та історії України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами в нашому Telegram-каналі▶ https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up