Вчителі-переселенці з Городка отримали нові ноутбуки

Вчителі-переселенці з Городка отримали нові ноутбуки
Тут і далі фото Городок.Сity
  • Нові гаджети надіслали благодійники з Німеччини. 

Десятеро педагогів з Городоцької громади наприкінці січня цього року отримали нову техніку. Німецькі благодійники передали для вчителів з числа внутрішньо переміщених осіб ноутбуки для роботи. Про це розповідають у громадській організації «Успішна нація».

У свій час мерія міста Городок запустила проект по працевлаштуванню переселенців, які через війну опинились на території їх тергромади. Серед них були вчителі, які захотіли і далі продовжувати працювати за фахом і викладати предмети своїм учням, які виїхали з зони бойових дій. 

Відео дня

Тоді керівництво Городоцької громади звернулись з проханням до громадської організації допомогти надати вчителям ноутбуки, аби вони могли працювати за фахом. 

— За сприяння німецького представництва компанії Hewlett Packard і наших партнерів NGO Helpchein  ми отримали з Німеччини нові ноутбуки, які відразу передали вчителям міста Городок Хмельницької області. Висловлюємо подяку нашим німецьким партнерам за те, що відгукнулись на наш запит і підтримали проект. Сподіваємось що ці добрі починання принесуть якісний результат і ми матимемо в майбутньому освічену, українську, успішну націю, — йдеться в повідомленні. 

Більшість педагогів, які отримали нові ноутбуки, працюють дистанційно у своїх школах. Серед таких вчителі з Соледара та Харкова, повідомляє Городок. Сity. 

— Я щиро вдячна за підтримку і Городоцькій міськраді, і місцевим мешканцям, і особливо спонсорам за те, що дають нам змогу працювати на відстані. Таким чином наші діти мають змогу отримувати якісні знання, — зазначила заступник директора з виховної роботи Бахмутської школи Соледарської міськради Наталія Болдирева. 

— Насправді, дистанційно працювати дуже складно, але ми намагаємося це робити і підтримувати зв’язок зі своїми учнями. А з новими ноутбуками — це буде ще простіше, — каже вчителька Харківської гімназії №152, яка з березня 2022 року проживає на Городоччині.

Загалом на території Городоцької громади проживає близько трьох з половиною тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це дані станом на кінець січня. Тож нині городоччани працюють з фондами багатьох країн світу.

— Намагаємося залучати всі можливі інвестиції для того, аби максимально покращити життя людей, яких з рідних домівок вигнала війна, — каже секретар Городоцької міськради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up