Як у Хмельницькому працюватимуть дитячі садочки цього літа

Як у Хмельницькому працюватимуть дитячі садочки цього літа
  • Навчальний рік поступово підходить до завершення. 
  • Влітку в мікрорайонах запрацюють чергові дошкільні заклади. 
  • Розповідаємо детальніше про роботу садочків у Хмельницькому.

Цей навчальний рік виявився непростим випробування для всіх, в тому числі й для дошкільнят. Неспокійний сон через повітряні тривоги й заняття в укритті під виття сирен. У Хмельницькому змогли облаштувати сховища, аби організувати освітній процес для малечі. Більша частина садочків цього літа призупиняє роботу. Дізнавалися, скільки з них працюватиме з червня по серпень.

По садочку на мікрорайон

У Хмельницькому вже визначились з роботою дошкільної освіти в літній період. Як розповіла виконуюча обов’язків директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська, в червні всі дошкільні заклади працюватимуть повноцінно. Мова йде про садочки Хмельницького і міської територіальної громади, які функціонують зараз. Далі будуть доступні лише чергові садочки. У липні в Хмельницькому працюватиме 18 таких садочків, у серпні - 14.

  • До прикладу, з трьох закладів в мікрорайоні ми будемо залишати один черговий. Батьки будуть з цим ознайомлені. Якщо вони виявляють бажання, щоб їхня дитина відвідувала влітку садок, то вони будуть про це говорити зі своїми вихователями. І з цього формуватимуться списки. Все залежить від мікрорайону. До прикладу, у Ружичній є лише один садок, ми його закриваємо на весь літній період. Діти будуть спрямовані або в центральну частину міста або в Дубове. Все буде залежати від району і кількості закладів там. Там де нараховується 3-4 заклади в мікрорайоні, буде працювати один черговий, - пояснює Ольга Кшановська. 

Додамо, що в департаменті не озвучують перелік садочків, які працюватимуть у Хмельницькому цього літа. Пояснюють - з метою безпеки. 

Відео дня

Сільські заклади громади будуть зачинені в липні та серпні. Кажуть - немає потреби. 

Харчування буде дорожчим на 10%

У Департаменті додають, що чергові заклади будуть міняти для того, аби повноцінно провести ремонтні роботи. Мовляв, з 1 вересня всі садочки працювали на максимум, тому потрібен буде час, аби підготувати їх до наступного навчального року. 

  • З чим пов'язана така ситуація? Заклади потрібно підготувати до нового навчального року, в тому числі провести поточні ремонти. Наразі виділені великі фінансові ресурси на заміну каналізаційних систем в туалетних кімнатах. Планується провести поточні і капітальні ремонти дахів, - каже директорка департаменту освіти. 

Що ж до "літніх" садочків, то їх відвідування для батьків обійдеться дорожче. Вартість харчування для дітлахів у цей період піднімають зазвичай на 10%. Це пов’язано з тим, що в раціоні з’являються сезонні фрукти і овочі. 

Нагадаємо, минулого року в літній період вартість одного дня харчування обходилась для хмельничан в межах 40 гривень. Цього літа ця сума буде біля 55 гривень. До слова, з 1 вересня і до цього часу вартість харчування становила 49 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Це правильно, що вартість харчування підвищиться. На кому як не на дітях гроші заробляти.

keyboard_arrow_up