Яка вартість навчання у ВНЗ Хмельницького

Яка вартість навчання у ВНЗ Хмельницького
  • Скоро в Україні стартує вступна кампанія. Для майбутніх студентів час визначатись із закладом.
  • Дізнавалися, яка вартість навчання у вишах Хмельницького. І чи потрапили заклади області до ТОП-університетів.

Вже зовсім скоро в Україні стартує вступна кампанія-2023. Хтось з випускників вже давно визначився з майбутньою професією і вищим навчальним закладом. Хтось - досі в роздумах. Час для вибору ще є. Вже з 1 липня абітурієнти зможуть зареєструвати особисті електронні кабінети вступника. При виборі університету і спеціальності, майбутні студенти та їхні батьки аналізують й вартість навчання. До слова, порівняно з поточним навчальним роком, ціни виросли. Журналісти vsim.ua з’ясували, що деякі виші досі узгоджують оновлену вартість, на яку вплинула інфляція. Дізнавайтесь, скільки коштує навчання у хмельницьких вишах. 

Також в Україні оприлюднили щорічний рейтинг закладів вищої освіти. Чи потрапили місцеві університети до всеукраїнського рейтингу, дізнавайтесь далі. 

Скільки коштує навчання у вишах Хмельницького?

В університетах Хмельницького пропонують навчання як на бюджеті, так і на платній основі. Журналісти vsim.ua поцікавилася, за скільки пропонують здобувати освіту студентам контрактної форми. 

Відео дня

Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова 

(Героїв Майдану, 8)

У Хмельницькому університеті управління та права вартість навчання за освітнім рівнем “бакалавр” стартує від 24 550 гривень. Найдорожчою є спеціальність “Право” на юридичному факультеті. Один рік навчання тут коштує 27 900 гривень. 

За освітнім рівнем “магістр” вартість року навчання стартує теж від 24 550 гривень. Зокрема, в таку суму обійдеться спеціальність “Цивільна безпека”. Загалом рік магістратури коштуватиме студентам 30 600 гривень.

Додамо, що вартість заочної форми в університеті починається від 17 200 до 22 470 гривень. 

Хмельницький національний університет

(Інститутська, 11)

У Хмельницькому національному університеті поки не озвучують вартість навчання. У приймальній комісії журналістам vsim.ua повідомили, що наразі вона узгоджується з міністерством. Причина - інфляція. Актуальну інформацію щодо вартості працівники обіцяють оприлюднити вже наступного тижня. 

Національна академія прикордонної служби України імені Б. Хмельницького

(вулиця Шевченка, 46)

Ті, хто навчається за схемою "Курсант" - на повному державному забезпеченні. Для тих хто навчається за кошти фізичних (юридичних) осіб вартість така:

За схемою "Студент" - вартість станом на цей рік буде визначена в червні. У 2022 було - за весь термін навчання (8 семестрів) за спеціальністю "Філологія"  - 97 400 гривень, "Право" - 101 600 гривень. 

Університет економіки і підприємництва 

(Героїв Майдану, 13)

Навчання тут доступне як для випускників одинадцятих, так і для дев’ятих класів. Адже на базі університету діє Хмельницький фаховий економічно-технологічний коледж. Вартість навчання на наступний рік теж здорожчала. Тому варто додати, що ціни на сайті закладу наразі неактуальні.

За номером приймальної комісії нам повідомили, що рік навчання в університеті зараз коштує 22 тисячі гривень, у коледжі - 18 тисяч. 

Хмельницький інститут соціальних технологій Університету «Україна»

(вулиця Ярослава Мудрого, 2а)

Вартість навчання для інституту і коледжу “України” відрізняється. На сайті закладу вказані ціни для 2022-2023. У приймальній комісії нам повідомили, що їх планують оновлювати. До прикладу, вартість навчання за освітнім рівнем “бакалавр” коштував від 15 до 20 тисяч гривень - якщо говорити про інститут. Найменшу вартість має спеціальність “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”, найдорожчу - “Право”. Вартість року магістратури стартувала від 19 000 гривень. 

Що ж до коледжу, то поточний рік навчання коштував від 14 000 гривень. 

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія

(Проскурівського підпілля, 139)

Вступна кампанія у цьому закладі стартує теж з 1 липня. Вартість року навчання в академії за рівнем “бакалавр” стартує від 43 700 до 46 600 гривень. У приймальній комісії додають, що найдорожчими спеціальностями є англійська мова і музичне мистецтво. 

Рік “заочки” для студентів-бакалаврів обійдеться від 22 300 до 23 300 гривень. 

Для здобуття магістра денна форма навчання коштує від 43 500 до 45 300 гривень. Заочна - від 21 700 до 22 650 гривень.

Окремо у закладі розповідають про спеціальність “Музичне мистецтво”. Тут вартість навчання обійдеться найдорожче. Зокрема, денна форма за рівнем “бакалавр” буде коштувати 65 200 гривень, заочна - 32 600. 

Що ж до магістратури, то тут вартість денної форми - 53 800, заочної - 26 900. Уточнимо, що мова йде про рік навчання.

Рейтинг вишів: чи є там заклади з Хмельниччини?

В Україні оприлюднили щорічний рейтинг закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Ці результати ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. До першої десятки потрапили заклади з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Сум, Чернівців й Івано-Франківська. Дізнавались, чи є у рейтингу виші з Хмельниччини. Отож, у ТОП-50 не потрапив жоден навчальний заклад області. 

Хмельницький національний університет розмістився у списку на 81 місці. Кількість публікацій вишу - 966, кількість цитувань - 3864. 

Також у рейтингу на 136 місці Камʼянець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка (кількість публікацій - 217, кількість цитувань - 609) і Подільський державний університет на 147 місці. Кількість публікацій - 152 і кількість цитувань - 602. 

На 151 сходинці - Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Кількість публікацій - 104, цитувань - 390.

На 181 місці вишів - Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія. Кількість публікацій - 54, цитувань - 132. 

На 188 місці - Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут. Кількість публікацій закладу - 20 публікацій, цитувань - 53.

Загалом результатами рейтингу-2023, перша десятка українських закладів вищої освіти виглядає так:

  • Київський національний університет ім. Шевченка,
  • Харківський національний університет ім. Каразіна,
  • Львівський національний університет ім. Франка,
  • Одеський національний університет ім. Мечникова,
  • Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського»,
  • Чернівецький національний університет ім. Федьковича,
  • Сумський державний університет,
  • Національний університет «Львівська політехніка»,
  • Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького,
  • Прикарпатський національний університет ім. Стефаника.

Довідка:

Дані рейтингу актуальні станом на 17 квітня 2023 року. У рейтинг включено лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит «Ukraine» у полі пошуку «Affilation Search».

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Андрей Кузнецов

    Замiсть ХНУ буде унiверситет вишколу АКТIВIСТIВ, декан Бурлик...😊
  • Андрей Кузнецов

    Скоро студентiв не буде....
  • Пал Палич Поділя

    Освіта тільки для багатих, війна тільки для бідних...
  • Хмельницький це найдорожче місто для навчання!Тут квітне високий рівень корупціі!Мало кого цікавить рівень ваших знань, викладачі у відкрито кажуть:-"Ти думаєш , що сама розумна?",коли приходиш одна з групи здавати насправді залік чи екзамен.

    Svitlana Kozkina reply

    Oksana Ksenia маю інший досвід навчання в Хмельницькому Національному Університеті. Викладачі були заінтересрвані знаннями студентів і грошей не вимагали.

keyboard_arrow_up