Яку форму навчання обирають батьки школярів на Хмельниччині: результати опитувань

Яку форму навчання обирають батьки школярів на Хмельниччині: результати опитувань
Фото ілюстративне
  • Більшість батьків – за дистанційну форму навчання.

Перед початком нового навчального року все гостріше постає питання вибору форми навчання в школах. Що думають з цього приводу батьки учнів? Пропонуємо нашим читачам результати кількох опитувань батьківської спільноти.

Так, освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що понад 62 відсотки батьків в Україні підтримують ідею дистанційного навчання, і лише 13 % – за очну форму навчання. 18 % батьків ще не визначились, бо до початку нового навчального року ситуація може змінитись.

Причинами вибору дистанційки є: 

  • Відео дня
    /li>

Очне навчання батьки обирали з таких причин:

Результати опитування в Хмельницькій області наступні:

Схоже опитування у своєму Телеграм-каналі запропонував і голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.


 

По кожному закладу буде прийматися окреме рішення, – Михайло Кривак

Міська влада Хмельницького анонсувала початок подібного опитування саме сьогодні, 9 серпня.

“З 1 вересня почнеться новий навчальний рік в різних закладах за різними формами навчання: очною та дистанційною, в залежності від тих умов, які є в тому чи іншому навчальному закладі. Ми ремонтуємо приміщення, приводимо до ладу укриття, проте ситуація в закладах освіти дуже різна.

По кожному закладу буде прийматися окреме рішення з урахуванням рекомендацій працівників ДСНС та Департаменту освіти та науки міської ради. Наприклад, один заклад міг би працювати в очному форматі, бо створені всі належні умови. Інший – за двозмінності чи у форматі змішаного навчання. Це в тому випадку, якщо укриття не здатне вмістити всіх учасників навчального процесу й обслуговуючий персонал.

Крім того, є рекомендації мінімізувати кількість людей, які перебувають у закладі одночасно. Для цього запровадимо змінність навчання. Частина учнів приходитимуть на першу зміну, частина – на другу, решта, можливо, залишатиметься вдома, щоб приходити в інший день. 

Дистанційне навчання буде використовуватись разом з очним навчанням. Для вивчення думки хмельничан, батьків дітей, ми сьогодні запускаємо офіційне опитування щодо форм навчання. Найближчими днями будемо мати інформацію стосовно кожного навчального закладу. Рішення щодо навчального процесу буде прийматися пізніше, з врахуванням багатьох факторів», – прокоментував Михайло Кривак, заступник міського голови, який відповідає за освіту.

Як ми вже повідомляли, із 579 шкіл Хмельниччини в 198 навчання буде дистанційним через відсутність сховища.

Нагадаємо, журналістка vsim.ua проаналізувала результати опитувань батьків школярів на сторінках сайту в соцмережах Facebook, Viber, Telegram. Переважна більшість батьків поки не готова відпускати своїх дітей до школи на очне навчання. Наразі дистанційку підтримав 71 % наших читачів, які долучились до опитування під цією публікацією.


Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Прокопчук Наталия

    я за те,  щоб дитина видвидувала школу, бо багато нових урокив як физика, химия   дома я вважаю це вивчити ци зробити лабораторну неможливо
  • Читач95

    Батьки"кричать"дистанційка,але рішення приймає школа!Таке...
    Хто ж в нас питає!
    Владі "краще" знати за батьків як дитині буде безпечніше,їхні ж чада навчатимуться за кордоном!
    А їм потрібно випхати дітей до школи,бо діти в школу -починає поступати фінансування на заклад!
    Зараз саме на часі знову відмиват  кошти,але запам'ятайте-не чужою кров'ю!!!!
    Жодна материнська сльоза не падає даром!

keyboard_arrow_up