У Хмельницькому готуються до відкриття нових чергових садочків

У Хмельницькому  готуються до відкриття нових чергових садочків
  • Поки усі заклади освіти готуються до нового навчального року, в місті продовжують працювати чергові садочки для малечі.

Літо - по справжньому “гарячий” період в плані підготовки до нового навчального року. До 1 вересня адміністрації шкіл і садочків мають привести у відповідність свої укриття. Саме зараз у закладах активно тривають внутрішні роботи і облаштування приміщень.  

Готуються відчинити двері шкіл і дитячих садків і в Хмельницькому. Наразі в місті продовжують працювати чергові заклади для малечі.  Дітей туди водять батьки з критичної інфраструктури й ті, хто має офіційне працевлаштування. 

Наразі у Хмельницькому з 1 серпня запрацює ще два дитячих садочки. Таке рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету міськради. Йдеться, що додаткові заклади відкриють для діток працівників критичної інфраструктури, військовослужбовців тощо. В яких точно мікрорайонах вони запрацюють - не озвучують. Однак у Департаменті освіти і науки запевняють, дослідили всі потреби батьків і задіяли майже всі мікрорайони. Про це журналістці vsim.ua розповіла виконуюча обов'язки директора департаменту освіта та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

Відео дня
  • Деякі чергові садочки закриваємо, щоб максимально підготувати до початку нового навчального року і провести там ремонтні роботи. Додатково відкриваємо ще два. Загалом в місті буде працювати 15 дошкільних закладів. Є мікрорайони, де є один заклад, а є мікрорайон, який має чотири-п’ять. Зрозуміло, що в Ружичній менше населення, на Озерній в нас - два чергових садочки. Якщо в мікрорайоні немає, то просто по дорозі визначали найближчий заклад. Майже всі мікрорайони ми задіяли, - каже Ольга Кшановська.

Як ми повідомляли раніше, освітні заклади наразі активно готуються до нового навчального року. За словами заступник міського голови Михайла Кривака, у Хмельницькому поки є три заклади, які не мають найпростіших укриттів. Тому в місті розглядають можливість вести дітей в інші - найближчі. У Департаменті ж поки не готові сказати, скільки садочків готові до 1 вересня й кількість повністю обладнаних сховищ.

  • Щодо садочків, в яких немає укриттів: ми будемо розглядати можливість переведення, тому що будівництво укриттів якщо і плануємо, то це не буде так швидко. Поки маємо таку картину. Ще місяць попереду, будемо сподіватись, що нічого не зміниться і піде все на краще. Однак можуть бути різні ситуації, - коментують у Департаменті освіти. 

Нагадаємо, у Хмельницькому раніше виділили 12,7 мільйонів гривень на бомбосховища. Кошти були передбачені на виконання робіт з упорядкування бомбосховищ, укриттів і захисних споруд у закладах освіти міста (дитячі садочки, школи, позашкільні навчальні заклади). Частину робіт уже виконали. Виділені гроші мають дозволити облаштувати укриття відповідно до всіх вимог.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юлія Швець

    Коли братимуть дітей без довідок,хочаб проводити якісь заняття,дітям у яких у батьків немає тої справки то що вже бикувати і вони не потрібні?

keyboard_arrow_up