19 грудня - День святого Миколая: що обов'язково потрібно сьогодні зробити

19 грудня - День святого Миколая: що обов'язково потрібно сьогодні зробити
paraskeva.lviv.ua
  • Сьогодні вшановують святого Миколая Чудотворця. За народним повір'ями, саме в цей день він спускається на землю з небес і обходить увесь світ - дарує подарунки, допомагає знедоленим та відновлює справедливість.
  • Які ще традиції пов'язані з цим святом, читайте далі.

19 грудня православні християни святкують День святого Миколая Чудотворця.

Саме цього святого вважають заступником моряків, купців і дітей. Йому моляться про гарну погоду і багатий врожай. А ще у нього просять зцілення від різноманітних хвороб.

Миколай є одним з найбільш шанованих святих в нашій країні. За народними уявленнями – це святий старець, який здійснює різні чудеса, допомагає тим, хто веде праведний спосіб життя і працює не покладаючи рук.

Відео дня

Традиції свята. В Україні 19 грудня влаштовували пишні застілля і ходили в гості. На столі обов’язково має бути обрядовий коровай або пиріг. Його ділили між усіма учасниками застілля - це символізувало примирення. Вірили. що так вдасться уникнути сварок і ворожнечі. Тож люди, які до цього посварились, могли на Миколая примиритись за шматочком святкового пирога.

Що не можна робити 19 грудня:

  • сьогодні не можна шити, прати чи займатися ремонтом;
  • не можна давати позики чи просити щось, однак, потрібно роздавати милостиню.
  • не можна 19 грудня порушувати Різдвяний піст.

Що потрібно робити на День святого Миколая:

  • наші предки вважали, що 19 грудня треба віддати всі борги;
  • обов'язково у цей день молилися та ходили до церкви;
  • в ніч на 19 грудня заведено ховати під подушками подарунки для рідних. Проте, подарунки не повинні бути занадто дорогими - дарувати слід солодощі, іграшки, книги тощо.

19 грудня це насамперед дитяче свято. Цього дня найбільше чекають саме дітки. Вранці вони отримували подарунки від Миколая. Слухняним діткам святий приносить солодощі та бажанні речі. А от неслухняній дітворі Миколай дарує різочку. Це своєрідне попередження дитині, що потрібно задуматись про свою поведінку і виправитись.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up