Алея сакур і магнолій з'явилася біля Хмельницької міської лікарні

Алея сакур і магнолій з'явилася біля Хмельницької міської лікарні
  • Хмельницькі волонтери долучились до акції озеленення. 
  • У скверику міської лікарні висадили алею із сакур і магнолій.
  • Дізнавайтесь детальніше про благодійну акцію і переглядайте фото.

У Хмельницькому буде квітнути ще більше дерев. Сьогодні, 21 квітня, волонтери провели акцію з озеленення. Дерева сакури і магнолії висадили на території міської лікарні - у скверику. Захід спільно провели ГО Мистецька сотня “Гайдамаки”, а також благодійники громадської організації “Можу”. Волонтери розповідають, локацію обирали не випадково. 

  • Сьогодні ми висаджуємо квітучі весняні дерева - сакури і магнолії. У міській лікарні проходять відновлення, лікування і реабілітацію дуже багато поранених військових. Тому це дуже символічно. Адже навіть висаджувати дерева під час війни ми маємо змогу тільки завдяки нашим захисникам, - каже голова громадської організації “Можу” Аліна Скоморохова. 

До слова, в рамках міжнародної акції з озеленення хмельничани висаджують дерева вже третій рік поспіль. 

  • Озеленення - це завжди прекрасно. Ми хочемо внести своє дерево життя на згадку для наших військових. Адже тут лікується дуже багато військовослужбовців, - розповідає волонтерка Мистецької сотні “Гайдамаки” Марина Українець. - І додає, що в майбутньому на цій локації планують навіть організовувати мистецькі заходи для підняття морального духу захисників.  

Додамо, що акція не одноразова. Волонтери обіцяють продовжувати її щорічно. Зокрема, нові дерева планують тут висаджувати і восени. Відтак алея кожного року буде лише поповнюватись. 
Загалом у Хмельницькому висадять дерева у семи локаціях. По області їх буде 18. 

Відео дня

Довідка:

“1 мільйон дерев життя” - світова акція, яку підтримують у 141 країні. Мета акції полягає у висадці 1 мільйона дерев життя задля відновлення екосистеми та об’єднання людей із усього світу навколо цієї ініціативи. В рамках проєкту вже посадили більше 35 мільйонів дерев. У Хмельницькому акцію планують проводити двічі на рік - навесні і восени. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ірина Качур

    Недешева алея
  • Ivan Petrov

    Люди, чому ви такі злі, це все зробили волонтери своїм коштом і вони мабуть для захисників зробили набагато більше ніж ви, якщо ви взагалі щось корисне зробити здатні....

    Читач62 reply Ivan Petrov

    У Петрова всі злі, а тільки він єдиний веселун. А що особисто ти зробив корисного, крім того як язиком молоти? Може все таки берись за розум.... і вирішуй де ти будеш потрібнішим.

    Ivan Petrov reply Читач62

    Я не тобі писав, а Майя Залізнюк і Lilia Molotai.

    Я щось не так сказав?

    Не тобі мене вчити і вказувати що мені робити, тоді я не скажу куди тобі йти😉
  • Майя Залізнюк

    На лікування в лікарні для поранених захисників грошей на ліки нема,а на деревця елітні є???? Хлопці за свої кровні кошти купують все самі,від антибіотиків до аналгіну. СТИД І ГАНЬБА НАШОМУ МЕРОВИ І ЗДРАВУ.
  • Lilia Molotai

    і скільки ці сакури і магнолії коштують? війна, грошей на зарплату військовим не вистачає, а на сакури є....

keyboard_arrow_up