Архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій планує виїхати за кордон

Архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій планує виїхати за кордон
Архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій - фото з сайту shepetivka.com.ua
  • Метою виїзду з країни священника моспатріархата називають організацію парафій для українських біженців за кордоном.

 

Очільник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій ще наприкінці червня попросив голову Державної прикордонної служби України дозволити виїзд з України п’яти священнослужителям конфесії, серед них і архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій.

Про це йдеться у листі митрополита Онуфрія на ім’я генерала Сергія Дейнеко, який є у розпорядженні LB.ua.


 

Відео дня

Серед інших, Онуфрій просить випустити з країни керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського  Антонія (Паканича), який відрізняється своєю проросійською позицією. 

Також у списку, окрім архієпископа Шепетівського і Славутського Євсевія (Дудки Івана Івановича), згаданий єпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій Єгоренко.

Згідно з поясненнями митрополита Онуфрія, метою виїзду всіх цих осіб є організація парафій для українських біженців за кордоном.

Нагадаємо, кілька українських міст вже заборонили діяльність УПЦ МП на час дії воєнного стану. На Хмельниччині триває вихід парафій з моспатріархату.

Скільки українців й досі перебувають у лоні Московського патріархату?

За даними липневого опитування КМІС, з Українською православною церквою Московського патріархату асоціюють себе лише 4% опитаних українців, з Православною церквою України – 54%. Загалом, вважають себе православними 72% українців. Цікаво, що 14 відсотків опитаних православних взагалі не вказали жодний з патріархатів. З 18% до 4% за один рік знизилася частка тих, хто ідентифікує себе з Українською Православною Церквою Московського Патріархату.


Вчора, 11 серпня, новину про бажання архієпископа Євсевія виїхати з країни оприлюднив сайт shepetivka.com.ua. Під нею розгорілась полеміка:

Новину також поширили в групі “Хмельницький. Хмельничани в Україні та світі” на Facebook. В коментарях можна прочитати різкі думки на адресу ієрарха МП Євсевія:

Пропонуємо нашим читачам ознайомитись ще з деякими результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології:

А як думаєте Ви? Чи варто надавати дозвіл священникам Московського патріархату на виїзд з країни? Друзі, свої думки пишіть в коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іван Нагурнік

    На виїзд весь московський патріархат!!!
  • Ольга Бєлікова

    Пята колона,отримала завдання,морочити людям голову ще й за  кордоном.
  • Лиля Тухтарова

    Ні в якому разі не можна їх випускати ! Підступні московські попи, прикриваючись тим, що вони з ПЦУ, будуть виконувати пропагандистські накази Кирила, зважаючи на те , що офіційні ЗМІ Московії в Європі позакривали. Нехай сидять тут доки СБУ з ними не розбереться !
  • Читач37

    Для чого в такий непростий час розділяти людей і створювати ворожнечу? Майте повагу один до одного.

keyboard_arrow_up