Батько плаче, адвокат мотоцикліста не вірить свідкам: подробиці “справи 11-річної Софії Чорнобай”

Батько плаче, адвокат мотоцикліста не вірить свідкам: подробиці “справи 11-річної Софії Чорнобай”
  • Ця смертельна ДТП сталася восени 2019 року. 
  • Внаслідок зіткнення мотоцикла та автомобіля померла 11-річна Софія Чорнобай, яка стояла на тротуарі. 
  • Один з учасників аварії втік за кордон. На лаві підсудних - мотоцикліст. 
  • Батьки загиблої дівчинки хочуть покарати винних. 
  • На останньому судовому засіданні тато Софії не стримував сліз.
  • Він вважає, що адвокат мотоцикліста навмисно затягує справу.

У той осінній день 11-річна Софія Чорнобай поверталася із прогулянки зі своїми подругами. Вдома на неї чекали батьки. Сім’я мала їхати в село до бабусі. Втім поїздка так і не відбулася. Ніхто навіть подумати не міг, що дівчинка більше не повернеться додому. 

Життя Софійки обірвалося в результаті отриманих травм на перехресті вулиць Старокостянтинівське шосе та Водопровідна. Там, 19 жовтня 2019 року, зіткнулися автомобіль “Mercedes” і мотоцикл “BMW”. Останнього, за даними очевидців, відкинуло просто на дитину. Дівчинку терміново госпіталізували. У лікарні мама Софії ледь її впізнала. А в останні хвилини свого життя Софійка казала, що її дуже болить животик. 

Під час встановлення обставин ДТП, водій “Mercedes” втік за кордон. Як відомо журналістам vsim.ua, його затримали в Туреччині. А правоохоронці відкрили кримінальне провадження, в якому він є підозрюваним. 

Відео дня

Водій мотоцикла “BMW” Сергій Владико є обвинуваченим у цій справі. Батьки загиблої дівчинки не стримують своїх сліз майже на кожному засіданні. Після одного з останніх, де зачитували травми, які отримала Софійка, її мама більше до суду не приходить. Під час розмови телефоном із нами вона пояснила, що їй боляче все це слухати.

У залі міськрайонного суду вже кілька разів допитували свідків по справі, а також вивчали письмові докази обидвох сторін. На одному з останніх судових засідань перейшли до протоколу огляду місця події. 

Адвокат мотоцикліста Вадим Макаров став сумніватися стосовно перебування там понятих. Оскільки у протоколі вказаний один час їхнього знаходження на місці аварії, а у показах вони сказали про інший. Тому захисник обвинуваченого подав клопотання про доступ до телефонних з’єднань одного зі свідків, щоб так з’ясувати час перебування на місці ДТП. Це клопотання відклали, а до суду викликали слідчого, який складав схему аварії. 

Розповідаємо про чергове засідання, яке закінчилося тим, що захисник мотоцикліста заявив про відвід судді. 

Суперечка між прокурором і адвокатом мотоцикліста

Судове засідання відбулося вчора, 9 лютого. Воно розпочалося з допиту свідка - а саме слідчого, який складав схему ДТП.

Нет описания.

Іван Мудрак розповів, що здійснив технічну помилку в протоколі й вказав невірний час проведення слідчих дій на місці події. Після з’ясування цих обставин, покази слідчого й понятого зійшлися. Обидвоє сказали, що всі необхідні дії на місці аварії проводили близько години. Втім адвоката мотоцикліста це не задовольнило. Він сказав, що прокурор Марія Мельничук перед засіданням проконсультувала слідчого, аби той “знав, як треба говорити”. А також Вадим Макаров наголосив, що за вказаний слідчим час не можливо провести всі дії на місці аварії. 

Прокурор Марія Мельничук відповіла адвокату, що вони розмовляли зі слідчим на теми, що не стосуються справи. А слідчий додав, що може надати суду свої інші кримінальні провадження, які доведуть за скільки часу він може провести слідчі дії на місці аварії. 

Нет описания.

Після цієї словесної перепалки, адвокат мотоцикліста надав суду фото з місця аварії, де проїжджає автомобіль синього кольору. Вадим Макаров подав клопотання запросити на допит водія цієї автівки, аби він виступив у ролі свідка. Прокурор і адвокат сім’ї Чорнобай заперечили. Сказавши, що є не зрозумілим звідки взялося це фото, що на ньому за автомобіль і яким чином вдалося встановити дані водія, бо номерного знаку на світлині не видно. 

Під час з’ясування цих обставин, між прокурором Марією Мельничук і адвокатом Вадимом Макаровим зав’язалася суперечка. В результаті якої з’ясувалося: дану світлину зробив адвокат іншого учасника смертельної ДТП - водія “Mercedes”. Оскільки дана особа є зацікавленою в цій справі, суддя Світлана Данькова не задовольнила клопотання захисника мотоцикліста. Мовляв, той не надав суду правдивих відомостей стосовно особи, що ніби то є свідком. 

Адвокат мотоцикліста знову хоче змінити суддю

Вадим Макаров, який захищає інтереси обвинуваченого, на минулому засіданні просив суд надати доступ до телефонних зв’язків одного з понятих. Таким чином він хотів встановити час перебування того на місці події. Після сьогоднішнього допиту слідчого в залі суду, сумніви в адвоката не зникли. Тож до його клопотання повернулися знову. Втім суддя Світлана Данькова в ньому відмовила. 

В результаті - Вадим Макаров оголосив про відвід судді. Він вважає, що суд розглядає справу не об’єктивно. Всі, крім обвинуваченого і його захисника, заперечила проти цього. Батько загиблої Софії Чорнобай сказав, що таким чином адвокат мотоцикліста намагається затягнути справу. 

Думку стосовно затягування справи підтримав і захисник сім’ї Чорнобай. Нагадаємо, раніше Вадим Макаров вже заявляв про відвід судді. Однак підстав для цього не знайшли. І Світлана Данькова й надалі залишилася розглядати дану справу. 

Чи змінять суддю цього разу, стане відомо згодом. Ми слідкуватимемо за подіями та повідомимо вам деталі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Екатерина Морозова

    Действительно очень обидно что не могут тягать по судам Действительно виновного участника ДТП.....Мучают вовсе не виновного...

    Рома Чорнобай reply Екатерина Морозова

    Зовсім невинний
    Їхав не втому місці і не втой час 150км/год
    Забив дитину
    Зовсім невинний?
  • Olha Khmelovska

    Саме парадоксальне, що головний винуватець запросто втік без перешкод додому, а його магазин досі працює, і приносить прибуток з країни, де власник став винуватцем вбивства дитини...Невже наші закони дійсно не варті навіть паперу, на котрому вони написані?!
    Чому дати можливість кому попало робити у нас тут бізнес, і не сплачувати податки ми можемо, а покарати коли він порушив закон, ні?

    Рома Чорнобай reply Olha Khmelovska

    А мотоцикліст рухаючись 150 невинний?

    Читач00 reply Olha Khmelovska

    это просто бизнес не чего личного... ценности у нас такие стали.
  • Oksana Melnik

    Невиней може затремтіти за грати, а те бидло що втекло буде ходити на волі і ще не одну людину відправили на той світ, чого йому дозволили покинути межі України.  Де правда , просто жалко батьків що вони не можуть добитися правди! Я рахую, що чурбан винуватий і все!

    Рома Чорнобай reply Oksana Melnik

    А Владико мотоцикліст рухаючись 150км.невинний?
  • Галина Топольницкая

    в адвокати не бояться божого покарання їм головне гроші а не справедливі поступки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up