Безкоштовного проїзду для учнів не буде. У мерії пояснили чому

Безкоштовного проїзду для учнів не буде. У мерії пояснили чому
  • Прохання про запровадження безкоштовного проїзду для учнів з'явилось на сайті електронних звернень два місяці тому.
  • За півмісяця петицію підписало 503 людини з 500 необхідних.
  • У мерії розглянули звернення хмельничан та дали свою відповідь. 

Наприкінці січня на сайті електронних звернень до міської ради з'явилась нова петиція. Її автори - члени ГО "Жіночий антикорупційний рух" - просили запровадити для школярів безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Своє прохання мотивували тим, що батькам доводиться відмовлятись від відвідування їхніми дітьми гуртків та спортивних шкіл через те, що витрати на проїзд забирають чимало коштів з сімейного бюджету. 

"Також дана ситуація істотно впливає на вибір навчального загальноосвітнього закладу, який відвідуватиме дитина для отримання загальної освіти, тому зазвичай діти змушені навчатися у школах за місцем проживання" - йшлося у тексті звернення. 

Через це у міської влади просили надати безкоштовний проїзд у комунальному транспорті та пільговий проїзд (50% вартості квитка) у маршрутному таксі школярам на підставі учнівського квитка.

Відео дня

Станом на 8 березня петицію підписали 503 особи із 500 необхідних. А 27 березня у мерії надіслали свою відповідь на прохання хмельничан. Заступник міського голови Андрій Бондаренко пояснив, що компенсація перевізникам пільгового проїзду громадян йде із міського бюджету. За його словами на 2017 рік заплановано й так компенсувати пільговий проїзд електротранспортом для окремих категорій громадян. На це виділили 40 мільйонів. Ще 14 мільйонів піде на обслуговування тролейбусів. Зазначили й про майже 35 мільйонів на закупівлю чотирьох нових тролейбусів.

Тож для компенсації пільгового проїзду учням у мерії поки недостатньо фінансування. "Введення безкоштовного проїзду для учнів загальноосвітніх навчальних закладів у міському комунальному транспорті (тролейбус) та пільгового проїзду (50% вартості квитка) у автобусах, які працюють у режимі маршрутного таксі, на підставі учнівського квитка, потребує додаткового залучення значного фінансового ресурсу з бюджету міста, що на сьогодні є поки неможливим, - йдеться у відповіді на петицію. - Оскільки, потенційні кошти, необхідні для втілення запропонованих ідей, можуть недоотримати такі галузі як освіта, охорона здоров’я, управління житлово-комунального господарства (наприклад, на ремонт доріг, прибудинкових територій) тощо". 

Також Андрій Бондаренко зазначає, що цього року проїзні квитки для учнів та студентів зменшили в ціні. А діти до шести років і так їздять безкоштовно. 

Читайте також:

Чи вплинула критика хмельничан на проекти фонтанів? Фінансова і естетична сторона питання

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up