Біля Південного Бугу з’явилася гребля, через яку стікає вода. Хто її встановив та навіщо

Біля Південного Бугу з’явилася гребля, через яку стікає вода. Хто її встановив та навіщо
Тут і далі — фото та відео Олега Т.
  • Хмельничанин звернувся до нашої редакції та розповів, що, на його думку, в районі Трудової встановлена незаконна дамба.

  • Він вже звернувся до поліції з цього приводу.

  • Запитали про це у заступника Симчишина.

До редакції vsim.ua звернувся хмельничанин Олег Т. Він розповів про те, що протягом дня сьогодні, 24 червня, у Південному Бузі падає рівень води. Йдеться про ділянку між Кам’янецькою та Трудовою. Олег Т. розповів, що в районі Трудової є дамба, яка підтримує рівень води на згаданій ділянці річки.

Хмельничанин виїхав на місце та побачив, що вода дійсно витікає — через невелику греблю, яка розташована поряд. На його думку, ця гребля є приватною та встановленою незаконно. Мало того, засувка на греблі відсутня. Тобто її вкрали або невідомі навмисно спускають воду. При цьому стоку води через дамбу не відбувається (це видно на фото та відео, яке надіслав чоловік).

Також він розповів, що подібна ситуація вже була три роки тому. Тоді в тому ж місці намагалися спустити воду з Південного Бугу. Тоді чоловік звертався до різних інстанцій і ситуацію вдалося виправити. Сьогодні ж хмельничанин написав заяву до поліції.

Відео дня

Речник Хмельницького районного управління поліції Віра Мазур у коментарі журналісту vsim.ua підтвердила факт звернення з цього приводу. За її словами, на місце події виїжджали патрульні. Заяву Олега Т. та інформацію, отриману на місці події, наразі опрацьовують. Поліцейські мають вирішити, як кваліфікувати цю ситуацію.

Журналіст vsim.ua також звернувся до заступника міського голови Василя Новачка. Як з’ясувалося, гребля, яку хмельничанин вважає приватною та незаконною, збудована комунальним підприємством по будівництву, ремонту та експлуатації доріг. Раніше там була «глуха» гідроспоруда, яка не дозволяла регулювати стік. Її переробили на греблю з засувками, які можна знімати, таким чином регулюючи рівень річки.

— Гідроспоруда збудована КП БРЕД, воно, відповідно, і регулює висоту каналів і в тому числі річки задля того, щоб у літній період уникнути або зменшити кількість підтоплень вулиць. Торік після дуже сильного дощу однією з причин того, що вода не дуже швидко сходила з вулиць, було перевищення кількості води в каналах, а канали, відповідно, не мали можливості його скинути через перевищення кількості води в річці, — розповів Василь Новачок.

Чиновник також сказав, що зараз на гідроспоруді зняті дві засувки. Можливо, сьогодні одну з них повернуть для підняття рівня води у Південному Бузі. Надалі засувки зніматимуть або ставитимуть залежно від потреби. За словами Василя Новачка, шкоди для риби від усього цього не буде, адже у річці все одно залишатиметься вода.

Дамба
Новозбудована гребля

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Людмила Сапач

    Так це за рестораном Собкоф, спитайте у власника ресторану, це його територія.
  • Liudmyla Hryhorieva

    КП БРЕД 🤦

    Лилия Матвийчук reply Liudmyla Hryhorieva

    Oksana Mykhailovska розшифрувати та не буде так страшно

    Oksana Mykhailovska reply Liudmyla Hryhorieva

    Liudmyla Hryhorieva , мене теж насторожила назва КП)))))😁😄🤔
  • Анна Кротенко

    Безпредел.  А де ж мер і вся команда українців патріотів які б‘ют себе у груди Де краще місто уЄвропі? Найкомфортніше Найсучасніше Все купляється і продається ? Ні , нема тепер патріотів нашого міста які б любили цінували плекали наше місто якіми були корінні Проскурівчани -   ,,Вседозволенність ,, і лозунг ,,А після мене хоч потоп,, Ганьба !

    Володимир Бойко reply Анна Кротенко

    Це ваша реакція на відповідь з мерії ? Ви проти цього будівництва?  Чому?  Тому, що його здійснили ,,не патріоти'' ? Але ж воду під час підтоплень теж треба кудись дівати... Декілька років саме про це завжди кричали ,,патріоти''', але ніяких рішень проблеми  не пропонували
  • Василий Розуман

    І гребля там і буде ,а злови 3и карасі штраф 54000грн, а задушиться 30т. Риби буває.

keyboard_arrow_up