Вікарчук хоче помститися команді Симчишина за сутичку під «СВ»

Вікарчук хоче помститися команді Симчишина за сутичку під «СВ»

Зірваний концерт Насті і Потапа – не єдине, чого домоглися протестувальники. Через сутичку під «СВ» заклад на три години зупинив роботу, було пошкоджене майно.  Власник клубу Віктор Вікарчук  звинувачує в організації міських посадовців і депутатів. Бізнесмен впевнений, що саме вони керували неповнолітніми в масках. За вечірній «концерт» на приватній території Вікарчук вимагатиме їх звільнення.   

- Ми вже написали заяви в поліцію від мене особисто і від клубу. Вже є 70 людей, які будуть позиватися безпосередньо до організаторів акції про відшкодування матеріальних і моральних збитків - від 20 до 30 тисяч, - заявив Віктор Вікарчук. – Ми плануємо звернутися до міського голови, щоб звільнили заступника міського голови і начальника управління культури.    

«Фотовиставка» затягнулося на три години

Відео дня

Ще до анонсу в соціальних мережах про акцію проти проведення концерту зіркового дуету активісти попередили поліцію, що збиратимуться під «СВ». Але офіційна версія була інша.  Як стало відомо «ВСІМ», в поліцію подали інформацію про проведення на «Сілістрі» фотовиставки, присвяченої героям АТО. Зрозуміло, що правоохоронці знали про намір зірвати концерт, тому на місце відправили 25 працівників відділу поліції Хмельницького і 12 патрульних.

Фото військових таки показали. Під входом в заклад поставили стенд. Паралельно розлили кров, розкидали гільзи на сходах. І почали скандувати. А після того, як Віктор Вікарчук сказав, що виступ скасували, натовп надворі активізувався і почалося.

 - Коли я сказав, що не буде проводитися концерт, всі зупинилися. Їхні керівники пішли на нараду, а після наради почали в рупор говорити, що будуть вибухи, - розповідає свою версію Віктор Вікарчук. -  Цих несповна розумних людей запросив до себе. Я їм пояснив, що концерт відмінений і проблем не буде, а ці люди почали кидати петарди.

Протягом трьох годин під стінами закладу кричали «Ганьба», двері центрального входу облили кров’ю, кидали яйця, петарди. А головна автомайданівка Хмельницького Вікторія Середюк  розбила банку з кров’ю прямо в холі закладу.

«Ми слідкували, щоб ніхто не постраждав»

 Найбільше обурення викликало затримання 15-річного активіста. У патрульній поліції пояснили, що посадили хлопця в свій автомобіль за те, що він бризнув з балончика командиру батальйону в обличчя. Чому більше нікого не затримали пояснив речник патрульної поліції Роман Мартинюк.

- Ми прибули туди, щоб забезпечити громадський порядок. Мали організувати безпечний вихід людей із закладу. Патрульні стали коридором, щоб відвідувачі могли вийти через центральний вхід. Активісти намагалися видерти камери, кидали в працівників поліції петарди. Але ми не хотіли провокувати їх, тому на це не реагували. А коли командиру батальйону пустили в очі струмінь з балончика, то почалася фаза активних дій.        

Коли патрульні пересвідчилися в тому, що хлопець ще неповнолітній, то вони його відпустили. Більше ніхто із протестувальників не був затриманий, жодного адмінпротоколу на місці не склали. У поліції запевняють, що найактивнішими були люди в масках. І більшість – неповнолітні.

- До осіб, що не мають 18 років, ми не маємо права застосовувати будь-які спецзасоби, - каже Роман Мартинюк. -  До понеділка ми підготуємо відеоматеріал, де видно, хто і що робив на місці. У нас по закону є час, тому можемо притягнути винних до відповідальності. 

Читайте такожЗірваний концерт Потапа і Насті в Хмельницькому. Що пишуть у соцмережах 

Блокуватимуть міську раду

Під час заворушення відвідувачам оздоровчо-розважального комплексу організували вихід через «чорний» вхід. Але дехто йшов через центральний.

Бізнесмен каже, активісти зірвався також виступ саксофоніста, налякали всіх гостей, пошкодили плитку і вхідні двері. Точної суми збитків поки що назвати не може. 

Під "СВ" також були директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич і депутат обласної ради від "Свободи" Юрій Смаль. Віктор Вікарчук впевнений, що організовували акцію посадовці, тому вимагатиме, щоб мер звільнив заступника мера Володимира Гончарука і начальника управління культури Артема Ромасюкова. Крім того, в середу хоче пікетувати сесію міської ради разом з працівниками "СВ", якщо його вимоги не виконають.

- Це – банда, організована конкретна банда, - заявив Віктор Вікарчук. – Я побачив, що цим процесом керував начальник культури міської ради. Я точно не готовий з цим миритися. Ці люди отримують гроші платників податків і я точно не дозволю собі, щоб ця людина отримувала гроші платників податків… Там був заступник міського голови.Також були обласні депутати, які організовували захід. Потім вони відхрещувалися, що це не їхні люди. Але ці люди офіційно закликали до акції непокори. Є це офіційно, ми поробили скріншоти. Документи передали правоохоронним органам.

Бізнесмен запевняє, що протест так просто не зійде організаторам з рук.  

Про Настю і Потапа 

В Хмельницький Вікарчук Потапа і Настю не запрошував. Організацією концерту займалася інша людина. Віктор Вікарчук каже, що лише здавав приміщення клубу в оренду.  Раніше виступ дуету хотіли провести в філармонії, але її директор Олександр Драган, який, до речі, являється депутатом обласної ради від «Самопомочі», відмовив організатору.    

Нагадаємо, що минулого четверга, 20 жовтня, депутати обласної ради прийняли рішення заборонити концерти артистів, які підтримують політику Путіна. Як йдеться у рішенні, обласна рада заборонила проведення гастрольних заходів, концертів, вистав та інших культурних заходів на території Хмельницької області.

Вікарчук каже, що перед приїздом артистів міська рада не мала ніяких претензій щодо проведення концерту.

- Угода була укладена, в нас було фінансове зобов’язання. І ніяких змін я не міг робити. Ми звернулися в міську раду і ніяких претензій стосовно концерту не було, - каже Вікарчук

Зірковий дует, який активісти звинувачують у тому, що він дає концерти в Росії, таки був вчора в «СВ». Не зважаючи на погрози в соцмережах, Потам і Настя приїхали в клуб. За словами Вікарчука, вони були там недовго. Поїхали близько 18:30, коли почав збиратися натовп.    

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • 777

    ......там   не только  свобода  там  целая   банда   "идейных"   детей.......
  • Анонім

    Сврбода " прославила " наше місто на всю Україну. Позорисько!!!
  • Анонім

    Більше половини депутатів від Свободи не мають вищої освіти. Це ненормально. Це жах!!! Вони тільки і вміють гарлапанити на майданах.
  • Анонім

    Вікарчук гірше путіна. Той за бабами в криму ховався, а це бидло дітьми прикривається. Краще дивись кому в оренду здаєш приміщення.

    Анонім reply Анонім

    Само ти бидло, скотиняка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up