Близько тисячі хмельничан вийшли на Марш Героїв (ФОТО/ВІДЕО)

Близько тисячі хмельничан вийшли на Марш Героїв (ФОТО/ВІДЕО)
Деякі перехожі не йшли у колоні. Вони проводжали Марш Героїв, стоячи на колінах і плакали. Фото vsim.ua.
  • 20 лютого українці вшановують пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні.
  • У Хмельницькому влаштували Марш Героїв. Вулицями міста пройшлися близько тисячі людей.
  • Майже годину вони йшли від "Ангела Скорботи" до майдану Незалежності. Стільки ж часу пішло на панахиду.

«Небесна сотня» - так назвали тих протестувальників, які загинули під час Революції Гідності. Трагічні події були чотири роки тому. Й щорічно 18-20 лютого в Україні вшановують пам'ять загиблих. До пам’ятника покладають квіти, влаштовують молебні… У Хмельницькому сьогодні, 20 лютого влаштували Марш Героїв.

Початок маршу запланували на четверту годину дня. В цей час біля «Ангела Скорботи» зібралося біля трьохсот курсантів прикордонної академії. Їм вручили прапори і портрети із загиблими. Саме військові йшли на початку колони. Усі інші йшли за ними. Всього на марш прийшло близько тисячі хмельничан.

Відео дня

Від «Ангела Скорботи» колона вирушила Проскурівською. Через «стометрівку» попрямували на Подільську, потім на Кам’янецьку і пішли до майдану Незалежності. На дорогу витратили майже годину. Там після короткої промови люди поклали квіти до меморіалу Героям Небесної сотні  та російсько-української війни.

На цьому Марш Героїв не завершився. Після покладання колона вирушила до пам’ятника Героям Небесної сотні, який відкрили у серпні минулого року. Тут провели панахиду за загиблими. Також звично надали слово міському голові Хмельницького. Олександр Симчишин традиційно говорив багато. Згадував події чотирирічної давності. Як і зробили це ще два «свободівці», яким дали можливість виступити перед мікрофоном. Більше ніхто й нічого не говорив й далі люди поклали квіти до пам’ятника.

Читайте також: 

Небесна сотня Хмельниччини. Пам'ятаємо тих, хто загинув під час Революції гідності

Винних у стрілянині під СБУ у Хмельницькому досі не знайшли

Гортайте галерею і переглядайте фото із Маршу Героїв у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up