Близько тисячі хмельничан вийшли на Марш Героїв (ФОТО/ВІДЕО)

Близько тисячі хмельничан вийшли на Марш Героїв (ФОТО/ВІДЕО)
Деякі перехожі не йшли у колоні. Вони проводжали Марш Героїв, стоячи на колінах і плакали. Фото vsim.ua.
  • 20 лютого українці вшановують пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні.
  • У Хмельницькому влаштували Марш Героїв. Вулицями міста пройшлися близько тисячі людей.
  • Майже годину вони йшли від "Ангела Скорботи" до майдану Незалежності. Стільки ж часу пішло на панахиду.

«Небесна сотня» - так назвали тих протестувальників, які загинули під час Революції Гідності. Трагічні події були чотири роки тому. Й щорічно 18-20 лютого в Україні вшановують пам'ять загиблих. До пам’ятника покладають квіти, влаштовують молебні… У Хмельницькому сьогодні, 20 лютого влаштували Марш Героїв.

Початок маршу запланували на четверту годину дня. В цей час біля «Ангела Скорботи» зібралося біля трьохсот курсантів прикордонної академії. Їм вручили прапори і портрети із загиблими. Саме військові йшли на початку колони. Усі інші йшли за ними. Всього на марш прийшло близько тисячі хмельничан.

Відео дня

Від «Ангела Скорботи» колона вирушила Проскурівською. Через «стометрівку» попрямували на Подільську, потім на Кам’янецьку і пішли до майдану Незалежності. На дорогу витратили майже годину. Там після короткої промови люди поклали квіти до меморіалу Героям Небесної сотні  та російсько-української війни.

На цьому Марш Героїв не завершився. Після покладання колона вирушила до пам’ятника Героям Небесної сотні, який відкрили у серпні минулого року. Тут провели панахиду за загиблими. Також звично надали слово міському голові Хмельницького. Олександр Симчишин традиційно говорив багато. Згадував події чотирирічної давності. Як і зробили це ще два «свободівці», яким дали можливість виступити перед мікрофоном. Більше ніхто й нічого не говорив й далі люди поклали квіти до пам’ятника.

Читайте також: 

Небесна сотня Хмельниччини. Пам'ятаємо тих, хто загинув під час Революції гідності

Винних у стрілянині під СБУ у Хмельницькому досі не знайшли

Гортайте галерею і переглядайте фото із Маршу Героїв у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up