Винних у стрілянині під СБУ у Хмельницькому досі не знайшли

Винних у стрілянині під СБУ у Хмельницькому досі не знайшли
  • За чотири роки, що минули після штурму СБУ у Хмельницькому, рідні Людмили Шеремет і Дмитра Пагора, досі не дочекалися покарання тих, хто винен у їхній загибелі.
  • У військовій прокуратурі кажуть - розслідування триває.
  • За ці роки допитали понад 100 осіб, зібрали безліч відео і фото матеріалів та провели низку експертиз. 
  • Але до суду справу ще не довели. 

 

19.02.2014 - дата, коли мирна акція протесту у Хмельницькому перетворилася на трагедію, яка забрала життя двох людей. Саме цього дня чотири роки тому під стінами управління СБУ кидали “коктейлі Молотова”, зривали бруківку, стріляли у мирних людей. Цей день запам’ятався як штурм СБУ.

Досудове розслідування подій триває по сьогоднішній день. Правоохоронні органи досі не встановили, від чиїх куль загинули студент Дмитро Пагор та пенсіонерка Людмила Шеремет.

Генеральна прокуратура України у відповіді на інформаційний запит журналістів vsim.ua  повідомила, що досудове розслідування триває, тому обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до суду не скеровувався.

Відео дня

“ У провадженні слідчими Департаменту спеціальних розслідувань допитано понад 100 осіб, в тому числі очевидці вказаних злочинів із числа цивільних осіб, співробітників УСБУ у Хмельницькій області, співробітники ЦУ СБ України, колишнього керівництва СБ України, призначені т проведені балістичні експертизи, повторні судово-медичні експертизи потерпілих, експертиза відеозаписів, комплексна балістична та судово-медична експертизи, слідчі експерименти. Вживаються інші заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення злочинів та осіб до них причетних”, - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Людмила Шеремет   

У Хмельницькому проживала з 1969.  Працювала у Хмельницькій міській лікарні лікарем-анестезіологом. У 1977 році закінчила курси акушерства та гінекології. У 1977-2009 роках працювала лікарем-анестезіологом у Хмельницькому міському перинатальному центрі.  
Під час Революції гідності, приймала активну участь у мирному мітингу біля будівлі Служби безпеки України у Хмельницькому, коли з території будівлі у людей почали стріляти. Людмила Шеремет  отримала важке вогнепальне поранення у голову і померла у лікарні.   

Указом Президента України Петра Порошенко № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності Людмилі Олександрівні Шеремет посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

18 лютого 2015 року на п'ятиповерхівці на вулиці Хотовицького, 11/2 відкрили меморіальну дошку Людмили Шеремет. Саме у цьому будинку вона проживала.

Дмитро Пагор 

Родом хлопець з Чемеровецького району. Навчався у Кам’янець-Подільському аграрно-технічному університеті. Мешкав в Хмельницькому, працював на автомийці.

Був учасником мирного протесту біля будівлі СБУ 19 лютого. Загинув того ж дня ввечері унаслідок вогнепального поранення під час стрілянини зі сторони СБУ. Коли лунали постріли, Діма закривав собою дівчину. Був поранений у голову, невдовзі помер у лікарні. Похований у рідному селі.  

Біля університету в Кам’янці-Подільському, де навчався Дмитро встановили пам’ятний знак.
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Дмитру Пагору було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Читайте також: 

Коментарі (2)
  • Роман Романов

    Врач погибла от случайной пули. Видел своими глазами, как провокаторы в масках били стекла на входе в СБУ. В ответ прозвучали предупредительные выстрелы (вполне адекватные в той ситуации). Это было днем.

    Вечером, при том "поджоге рейхстага" и "штурме брестской крепости" , еще удивительно, что обошлось одной жертвой. И кому оно было нужно? Что это все дало? В других городах обошлось без этих дикостей.
  • Vadym Kachurovskiy

    Меня интересует только одно - что этот парень забыл там под стенами СБУ? Сотрудники СБУ имеют полное право на применение огнестрельного оружия в случаях если кто либо или группа лиц проявляет намерение по захвату здания СБУ или в попытках захвата здания. Извините, но никакой "мирной демонстрации" не было и в помине! Хватит лгать людям! Что в КИЕВЕ творилось? Как захватывали оружейные склады майданутые боевики во ЛЬВОВЕ? Коктели Молотова - это мирный процесс?  Ребята вы о чём вообще? Какой тип "НОВИЧКА" КУРИТЕ?  Все умом тронулись и восхваляете этот дебильный майдан, из-за которого у нас в стране ГРАЖДАНСКАЯ ВОЙНА началась! Да! Гражданская! И не смейте тут Россию обвинять, дэбилы майданутые! За почти 5 лет так ничего и не поняли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up