“Чекайте на мене з перемогою”. Хмельницький попрощався з воїном Вадимом Рудим

“Чекайте на мене з перемогою”. Хмельницький попрощався з воїном Вадимом Рудим
  • Хмельницький втратив Героя Вадима Рудого. 
  • Військовому було 48 років.

“Хто, як не я? Не мають молоді гинути”, - такі слова 48-річного Вадима Анатолійовича згадують його друзі й однокласники. Сьогодні, 15 вересня, хмельничани віддали останню шану Герою. 
Солдат Вадим Рудий став на захист країни ще в 2015 році. З початком повномасштабного вторгнення теж не зміг стояти осторонь і взяв до рук зброю, аби захищати. 

До будинку ритуальних обрядів на Святослава Хороброго люди несли багато живих квітів. Біля входу компанія чоловіків і жінок спілкувались між собою й ділились спогодами про загиблого. Це друзі й однокласники Вадима Рудого. Навіть через кілька десятків років по закінченню школи вони підтримували зв’язок й поділились, яким запам'ятають товариша. 

Пані Надія розповіла журналістці vsim.ua, що востаннє спілкувалась з військовим 25 серпня. 

Відео дня
  • Ми з першого класу ми знайомі. Навчалися у школі №24. Після закінчення всі підтримували зв’язок. От всі однокласники прийшли до нього. Він був дуже гарною людиною, ерудований. Перечитав всю свою бібліотеку, яка в нього була вдома. Дуже гарно грав на гітарі, займався скелелазінням, виконував висотні роботи. 25 серпня ми з ним спілкувались і він сказав “чекайте на мене з перемогою, зустрінемось”. А коли ще був в АТО, то говорив “хто, як не я? Не мають молоді гинути”. 

Розповідають, що Вадим проживав у Хмельницькому, займався музикою і любив туризм.  Відомо, що у чоловіка залишилась донька. 

  • Вадим дуже любив життя. Ті його хобі, захоплення, якими він займався показують, наскільки людина по-особливому любить життя і захоплюється простими радощами…24 серпня в нього на сторінці в соцмережах був перепощений допис, “що таке насправді незалежність”. Вадим захищав нашу незалежність: кров’ю, потом, залізом і, на жаль, своїм життям, - зазначив мер Олександр Симчишин. 

Солдат Вадим Рудий загинув 3 вересня. Його поховали на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. 
За словами міського голови, від 24 лютого Хмельницький втратив 80 захисників. А з 2014 року попрощались з понад сотнею наших воїнів-хмельничан. 

Нагадаємо, це другий воїн, з якими хмельничани прощались сьогодні, 15 вересня. В останню дорогу провели Володимира Рибака. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (342)
  • Валентина Загоруйко

    Царство Небесне! Вічна та світла пам'ять Герою!
  • Svitlana Luchkovska

    Вічна пам'ятт
  • Ігор Янів

    Вічна пам'ять Герою! Царство небесне!
  • Galina Rachuk

    ,

keyboard_arrow_up